Școlile se vor redeschide și vor primi elevii la ore în funcție de incidență

0
1685

Școlile se vor redeschide pe 8 februarie a.c. și vor funcționa în unul din cele trei scenarii, așa cum s-a întâmplat la începutul anului școlar 2020 – 2021: verde, galben și roșu. Totul depinde de incidența înregistrată în localitățile în care se află acestea.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de miercuri, 3 februarie 2021, Hotărârea numărul 5, privind propunerea reluării activităților ce impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, și stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19.

Prin această hotărâre sunt propuse scenariile privind activitatea instituțiilor de învățământ și este stabilit modul în care autoritățile acționează în cazul în care incidența scade sau crește și duce ca o localitate să intre într-un alt scenariu.

De asemenea, este adoptată propunerea de elaborare a unui act normativ prin care să fie instituită măsura complementară a suspendării activității pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19.

Conform hotărârii C.N.S.U., activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ se va relua după următoarele scenarii:

a) Scenariul verde – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toate categoriile de antepreșcolari, preșcolari și școlari;

b) Scenariul galben – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000 dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, elevii claselor din învățământul primar, precum si pentru elevii claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal;

c) Scenariul roșu – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, precum și pentru elevii claselor din învățământul primar.

Școlile nu se vor redeschide în localitățile carantinate.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.