Se așteaptă decizia în procesul Constanța Altfel versus Consiliul Local cu privire la clădirea din buza Portului Constanța, la Poarta 1

0
426
Zona Poarta 1

Asociația Constanța Altfel continuă seria proceselor intentate administrației publice locale, chiar dacă acestea au fost începute pe vremea fostei administrații. Între timp au avut loc unele permutări în urma alegerilor locale din 2020, iar unii reclamanți au ajuns să conducă actuala administrație locală.

De această dată vorbim de o clădire de birouri situată în zona Poarta 1 pentru care asociația, pe vremea aceea condusă de către amiralul Vergil Chițac, a atacat în instanță hotărârea ce a permis construirea acesteia.

În perioada 2007 – 2008, pe vremea primarului Radu Mazăre, Primăria Constanța și Consiliul Local au eliberat și aprobat autorizația de construire pentru Planul Urbanistic Zonal elaborat pentru o clădire la intrare în Portul Constanța, zona Poarta 1, la solicitarea societății BLUE BIKE GATE ONE SRL.

Potrivit autorizației, construcția avea ca destinație clădire de birouri și regim de înălțime D+P+4-5E , deși regimul de înălțime aprobat prin Planul Urbanistic General era de P+2. Aceasta nu a fost ridicată imediat, ci s-a construit în mai multe etape, pentru că prima autorizație de construire expirase și a fost nevoie de o altă autorizație. Trecând peste alte aspecte, clădirea a fost finalizată în urmă cu trei ani.

Numai că, între timp, Asociația Constanța Altfel a sesizat instanța de judecată pentru anularea hotărârii de Consiliu Local ce au stat la baza construirii acestei clădiri, respectiv HCLM nr. 42/25.01.2008.

În luna iunie 2019, judecătorii instanței de fond au respins acțiunea, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă, pe deoparte, iar pe de altă parte, întrucât a intervenit termenul de prescripție.

Mai departe, în recurs, Curtea de Apel a casat decizia primei instanțe și a trimis dosarul înapoi la Tribunal, pentru rejudecare.

Așa se face că, în cursul acestui an, instanța a rejudecat fondul și a amânat pronunțarea de mai multe ori. Ultimul termen a avut loc vineri, 22 octombrie a.c., când instanța de fond a amânat, din nou, această pronunțare, pentru data de 28 octombrie.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.