Se fac demersuri pentru înființarea unui nou cimitir la Mangalia

0
102
Cimitir. FOTO Cătălin SCHIPOR

În municipiul Mangalia există, în prezent, două cimitire care sunt foarte aglomerate, iar înființarea unui nou cimitir este o problemă destul de urgentă și absolut necesară, iar de câțiva ani se discută despre amenajarea unui cimitir.

Încă din anul 2015 se vorbea despre faptul că cimitirele din Mangalia, indiferent că vorbim despre cele ortodoxe sau de cel musulman, sunt supraaglomerate.

Astfel, în cadrul programului de dezvoltare a municipiului Mangalia se prevede o astfel de investiție și se menționează identificarea disfuncţionalităților existente şi stabilirea direcţiilor de dezvoltare a structurii urbane existente, astfel se vorbește despre identificarea unui teren.

Terenul identificat este situat în partea de vest a municipiului Mangalia, mai precis, pe strada Oituz, având o suprafață totală de 133 104.99 mp şi este liber de construcții.

Cimitirul cu pricina va cuprinde aproximativ 7890 morminte, cu alei carosabile de 5m lățime şi alei pietonale transversale de 2m lăţime, care vor facilita accesul la toate locurile de morminte.

Înhumarea se va face la 2m adâncime, iar gropile zidite şi cavourile se execută pe baza de autorizație de construire. Se interzice amplasarea unor construcţii cu funcţiuni cu poluare majoră, generatoare de riscuri tehnologice sau naturale.

În plus, proiectul prevede, la capătul cimitirului, o parcare cu o capacitate de 120 locuri.

În acest sens, a fost depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța anunțul ce vizează dezbaterea publică pe tema proiectului înființării unui nou cimitir. Unitatea Administrativ Teritorială a municipiului Mangalia anunță publicul interesat asupra definitivării Raportului de Mediu pentru ”Plan Urbanistic Zonal și Regulament Local de Urbanism aferent înființare cimitir”, în municipiul, strada Oituz, numărul 107.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.