Se finalizează Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța

0
63

Vineri, 17 septembrie a.c., directorul general al CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, Florin Goidea, a participat la întrunirea membrilor Asociației de Dezvoltare Durabilă Constanța pentru elaborarea viitoarei Strategie de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța pentru perioada 2021 – 2027.

Strategia are la bază trei piloni principali: dezvoltarea economică prin intermediul valorificării potențialului local și prin utilizarea inovării și a noilor tehnologii, creșterea calității condițiilor de viață a cetățenilor, reducerea decalajelor dintre comunități și dezvoltarea turismului și a serviciilor conexe. Principalele obiective stipulate în acest document sunt: dezvoltarea infrastructurii pentru transportul public și de mărfuri, creșterea calității mediului și stimularea utilizării resurselor de energie regenerabilă, precum și modernizarea administrației publice și a capacității de implicare în dezvoltarea teritorială.

În acest moment, se lucrează la finalizarea documentului care va furniza linia exactă de dezvoltare a județului pe următorii șapte ani. Acesta va cuprinde obiective și acțiuni concrete și va deveni cel mai important proiect de dezvoltare economică și socială a județului.

Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța are ca scop principal atragerea de finanțări, gestionarea cât mai eficientă a serviciilor de interes public, precum și facilitarea accesului la toate instrumentele necesare pentru a dezvolta proiecte în interesul comunității locale, fie că este vorba despre sistemul de stat, cel privat sau societatea civilă.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.