Se judecă cu Primăria Eforie de 15 ani pentru a obţine un drept

0
1220
Primăria Eforie

Un cetățean se judecă cu reprezentanții administrației publice locale Eforie de mai mulți ani, iar lumea a ajuns să-l considere un procesoman. De ce? Pentru că de mai mulți ani le cere autorităților locale să-I respecte un drept.

Este vorba despre Ștefan Condei, un locuitor al orașului Eforie, care se judecă cu Primăria Eforie de circa 14-15 ani, pentru un drept de servitute. În urmă cu câțiva ani, el, împreună cu alte persoane, au organizat un protest în fața Tribunalului Constanța, pentru a-și manifesta nemulțumirile legate modul în care I s-a făcut dreptate în justiție.

În cadrul acțiunii de protest, bărbatul a precizat presei locale că a solicitat Primăriei Eforie să îi acorde un drept de trecere pe un teren aflat în fața casei lui. Însă justiția nu i-ar fi făcut dreptate, deși, cel puțin teoretic, Codul Civil prevede dreptul de servitute (de trecere – n.r.).

Acțiuni respinse ”pe bandă rulantă

Codul Civil prevede, la Art.617. alin 1: ”Proprietarul fondului care este lipsit de acces la calea publică are dreptul să i să permită trecerea pe fondul vecinului său pentru exploatarea fondului propriu”.

Pentru acest motiv, reclamantul a făcut plângeri peste plângeri și toate au fost respinse. Recent, Ștefan Condei a făcut o altă plângere de abuz în serviciu împotriva fostului secretar, Gheorghe Beca, împotriva administratorului public – Viorica Greceanu, dar și împotriva lui Alexandru Bucureșteanu – șeful Serviciul Juridic, Contencios Administativ şi Asistenţă Socială.

Parchetul a dispus, prin ordonanță, neînceperea urmăririi penale față de persoanele enumerate, pe data de 23 octombrie 2019, iar două luni mai târziu, reclamantul a atacat această ordonanță. Astfel, pe data de 13 august 2020, Judecătoria Constanța a admis acțiunea și a casat decizia primei instanțe, trimițând dosarul înapoi la Parchet.

Totodată, reclamantul a invocat și o excepție de neconstituționalitate, care a fost respinsă, la acel moment, de către judecători, separat de acțiunea principală. Mai departe, Ștefan Condei a atacat cu recurs la tribunalul Constanța această ultimă măsură privind respingerea excepției de neconstituționalitate, iar Tribunalul Constanța i-a respins-o și pe aceasta, luni, 11 ianuarie.

Solutia pe scurt: În baza art.29 alin.5 din Legea nr.47/1992 republicată, respinge ca nefondat recursul formulat de către petentul recurent CONDEI ŞTEFAN, împotriva încheierii de şedinţă NR.999 din data de 13.08.2020 pronunţată de Judecătoria Constanţa în dosarul nr. 35160/212/2019. În baza art. 275 alin.2 cod procedură penală, obligă pe petentul recurent CONDEI ŞTEFAN la 200 lei cheltuieli judiciare în recurs către stat. Conform art.400 alin. 3 cod procedură penală, minuta s-a întocmit în 2 ex. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 11.01.2021”, se arată în încheierea de ședință.

Deși s-a încercat contactarea unor reprezentanți ai administrației publice locale de la Eforie pentru un punct de vedere legat de această speță, nu a fost posibil acest lucru. Așteptăm o reacție din partea acestora.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.