Se va construi o grădiniță cu program prelungit în orașul Negru Vodă, cu fonduri europene

0
88
Grădiniță. FOTO Alexandra VASILE

În orașul Negru Vodă se va construi, cu fonduri europene, o nouă grădiniță cu program prelungit,  iar valoarea totală a investiției se ridică la suma de 3.146.328,70 lei.

Clădirea Grădiniței “Martinică”, pentru că așa se va numi, a fost concepută cu un minimum de funcțiuni pentru a satisface cerințele unui program educațional modern concentrat pe copiii de vârsta preșcolară împărțiți pe patru grupe de vârstă, respectiv grupa I, între 3-4 ani, grupa II, între 4-5 ani și grupa III, între 5-6 ani.

Valoarea totală alocată din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice este în sumă de 2.162.709,00 lei, în baza Ordinului viceprim-ministrului, ministrul Dezvoltării Regionale, administrației publice și fondurilor europene nr. 3420/2017 privind aprobarea listei obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora pentru finanțarea Programului național de dezvoltare locală, pentru județul Constanța, în perioada 2017-2020, cu modificările ulterioare.

Clădirea în care va funcționa unitatea de învățământ a fost concepută în regim de demisol parțial, parter și un etaj parțial, pe fiecare nivel adoptându-se funcțiuni specifice pentru o grădiniță cu un program prelungit.

Imobilul este prevăzut cu funcțiuni specifice acestui tip de activitate, funcțiuni care sunt repartizate pe cele trei nivele. Pe lângă cele patru, sălile de activități prevăzute la nivelul parterului și a celor patru săli de activități/dormitoare prevăzute la nivelul etajului, mai sunt prevăzute și alte funcțiuni conexe care contribuie la desfășurarea normală a unui program educațional pentru copiii de vârsta preșcolară.

Funcțiunile conexe sunt reprezentate de bucătărie, depozitare, spălătorie și vestiar cu grup sanitar la demisol, antreu, filtru, vestiar, secretariat, sala Polifuncțională, grup sanitar, cabinet medical, grup sanitar persoane cu dizabilități, izolator cu grup sanitar, centrală termică și săli de activități cu grupuri sanitare proprii la nivelul parterului și fiecare sală de grupă va avea și sala de activități/dormit la nivelul etajului.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.