Se vor construi vile, mini hoteluri și pensiuni turistice în satul Lazu: acest proiect implică și amenajarea de noi străzi

0
4033

Pe un teren generos se intenționează a se construi, în satul Lazu (comuna Agigea), mai multe locuințe individuale precum și  unități de cazare precum: vilă, minihotel și pensiune, iar asta pentru că sudul județului Constanța atrage investitori an de an, care doresc să își dezvolte afacerile pe litoralul românesc.

Beneficiarul investiției este Nyamupanemunda Maria-Rudo, care a notificat Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța cu privire la acest obiect de investiții, mai precis ”Întocmire PUZ-stabilire reglementări urbanistice zonă locuire și funcțiuni complementare”.

În cadrul ședinței Comitetului Special constituit la nivelul județului Constanța, la data de 17 martie a.c., s-a decis asupra etapei deciziei de încadrare că nu necesită evaluare de mediu conform H.G. nr. 1076/2004, urmând a fi supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.

Terenul este proprietate privată, situat în intravilan  cu destinația actuala de agricol. – Zona studiată este de 9837,00 mp; – Suprafață de teren care a generat P.U.Z. este de 2050,00 mp.

Zona studiata este delimitata astfel:

– la nord – De 490/3;

– la est – Parcela A 488/4;

– la sud – strada Spicului;

– la vest – Parcela A 488/4;

Accesul la terenul studiat se face pe strada Spicului (De 488/28). Lotul A 488/5/2 este traversat pe partea sudică de traseul unei conducte de petrol, care impune o zonă de protecție de 10 m de o parte și de alta; acest teren este neconstruibil.

Prin PUZ se reglementează următoarele: – Modificarea destinației din teren agricol intravilan în teren locuibil; – Stabilire reglementari privind: organizarea rețelei stradale, organizarea arhitectural-urbanistică, modul de utilizare a terenurilor, dezvoltarea infrastructurii edilitare, statutul juridic și circulația terenurilor, protejarea monumentelor istorice.

În vederea constituirii zonei ca structură urbanistică și pentru o dezvoltare corelată se propune:

– amenajarea unei străzi la sud, cu ampriza de 12m, dezvoltată pe traseul De 488/28 (str. Spicului)

– amenajarea unei străzi la nord, cu ampriza de 10m, dezvoltată pe traseul De 490/3;

Deoarece acest drum se învecinează la nord cu terenul ocupat de un fost canal de irigație, neutilizat și neutilizabil, extinderea de la lățimea de 4m la cea de 10m se vă face spre nord, spre fostul canal de irigație.

– Lotul A488/5/1 are acces rutier și pietonal din De 409/3 – propus la amenajare ca stradă, iar lotul A488/5/2 are acces rutier și pietonal din De 488/28 – propus la amenajare ca stradă (strada Spicului).

Proprietarii celor două loturi intenționează utilizarea întregului lot pentru construirea locuinței, fără a recurge la subparcelare.

– În situația în care se intenționează ca lotul A488/4 să se reparceleze în mai mult de 2 parcele (care ar avea asigurat accesul din drumurile De 409/3 și De 488/28) este necesar să se prevadă o stradă de acces cu lățimea de 9m în terenul parcelat pentru a asigura acces rutier și pietonal la loturile ce vor rezulta.

Funcțiunea dominantă a zonei va fi de locuințe individuale amplasate în loturi, inclusiv construcții de cazare turistică, cu regim maxim de înălțime de P+2 etaje, tip vilă, pensiune, mini hotel.

Loredana MIHAI

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.