Sorin Boncătă alias “CIUȘCĂ” de la Eforie, condamnat din nou

0
8945

Unul dintre cei mai cunoscuți indivizi din zona ”underground” a orașului Eforie, a fost condamnat, din nou, într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru “tulburarea ordinii și liniștii publice”. Adică scandal, mai pe românește.

Este vorba despre Nicolae Sorin Boncătă, un individ cunoscut în Eforie sub pseudonimul “CIUȘCĂ”. El este cunoscut al oamenilor legii, în urma scandalurilor care au avut loc de-a lungul timpului ”pe raza de competență”. Cel mai ”nou” dosar pentru care a ajuns în instanță are legătură cu un scandal din 2019, când a intrat în conflict cu un alt individ. Numai că, între timp, cei doi s-au împăcat, însă ”Ciușcă” a rămas să fie cercetat penal pentru ”tulburarea ordinii și liniștii publice”, întrucât cu polițiștii nu s-a putut împăca, precum a făcut cu ”oponentul” său.

Astfel, pe data  de 2 martie 2020, Nicolae Sorin Boncătă alias ”Ciușcă” a fost trimis în judecată, dosarul său fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța. Până în prezent s-au depus înscrisuri, s-au audiat martori, au fost alalizate ”pro” și ”contra”, înscrisuri în circumstanțiere și alte documente, iar de luna trecută și până în prezent, adică într-o singură lună, instanța nu a reușit să se pronunțe, dat fiind că judecătorul a amânat această pronunțare de cinci ori într-o lună.

Ultimul termen pentru pronunțare a fost stabilit pentru miercuri, 24 martie, când, în urma deliberării, instanța l-a condamnat la o pedeapsă ce constă într-o amendă penală în cuantum de 5.200 lei, însemnând 130 de zile de amendă penală, valoarea unei zile de amendă fiind de 40 de lei.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

O activitate infracțională ”generoasă”

Nicolae Sorin Boncătă este recidivist, cunoscut datorită faptului că deține mai multe standuri în stațiunea Eforie, iar în trecut se spunea despre el că cerea taxă de protecție de la ceilalți comercianți. A fost implicat în mai multe scandaluri violente, iar în urmă cu mai bine de 10 ani a fost subiectul unui mandat european de arestare emis de anchetatorii din Germania, fiind arestat de DIICOT Bucureşti în vederea extrădării, însă extrădarea a fost amânată, la vremea aceea,  după finalizarea unor alte cauze penale aflate pe rolul instanţelor din România. În Germania a fost cercetat pentru fapte comise în 2005, privind unele operaţiuni financiare frauduloase.

De asemenea, în 2011 a fost implicat într-un scandal în trafic, când a fost împușcat cu un pistol cu bile de cauciuc, după ce s-a luat la bătaie cu șoferul unui autobuz Metropolitan.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.