Încă un pas pentru demararea proiectului perdelelor forestiere în judeţul Constanţa

0
291

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța anunță publicul interesat asupra unei investiții ce aparține Gărzii Forestiere București, și anume: construirea de perdele forestiere pe DN 3 Constanța-Ostrov.

În acest sens, publicul interesat asupra deciziei etapei de încadrare pentru proiectul respectiv, propus a fi amplasat de- a lungul Drumului Național DN3 Ostrov- Constanța, pe teritoriul orașului Constanța și a comunelor Ion Corvin, Valu lui Traian, Ciocârlia, Cobadin, Deleni, Adamclisi, Băneasa, Lipnița și Ostrov.

Decizia autorităţii de mediu, precum și informaţiile relevante pentru luarea deciziei pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului din municipiul Constanța, strada Unirii, nr.23 și la sediul titularului municipiul  București, sector 4, str. Intrarea Binelui, nr. 1A, et. 2, în zilele de luni – vineri, între orele 9-16, precum și la următoarea adresă de internet: http://apmct.anpm.ro.

Observațiile/ contestațiile publicului se primesc la sediul Agenția pentru Protecția Mediului Constanța de pe strada Unirii, numprul 23, municipiul Constanța.

Suprafaţa terenului destinat perdelelei forestiere de protecţie este de 23,04 ha, fiind corespunzătoare unei lungimi de 7755 m, adiacentă Drumului Național DN3 Ostrov – Constanța.

Perdeaua forestieră de protecţie are efecte favorabile şi asupra temperaturii, umidităţii solului şi culturilor agricole. De asemenea, constituie o sursă de material lemnos (într-o regiune în care pădurile sunt foarte rare sau lipsesc), produse industriale şi alimentare (fructe, ciuperci, produse medicinale şi apicole etc.), ameliorează condiţiile de viaţă (purifică aerul, formează un microclimat mai blând şi înfrumuseţează peisajul).

Valoarea necesară pentru înființarea perdelelor forestiere de-a lungul Drumului Național DN 3 stabilită prin studiul de fezabilitate este de 3.319.524 lei cu TVA din care Construcții – Montaj (C+M) care cuprinde lucrările de  pregătire a terenului, împădurirea acestuia, lucrările de întreținere a plantațiilor pe o perioadă de 4 ani, respectiv până la atingerea stării de masiv, paza acestora și asistența tehnică din partea proiectantului, 1.883.811 lei cu TVA.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.