VIDEO. Aleșii, sub lupa FOCUS PRESS: Firma consilierului local Dobre, doctor în Economie, funcționează pe minus încă din 2017

0
367

Ioana Claudia Dobre a obținut primul său mandat de consilier local în urma alegerilor din septembrie 2020, după ce a candidat pe listele P.S.D. Constanța. Potrivit declarației de avere, aceasta deține trei terenuri intravilane, două imobile și este asociat și administrator firmei Duo Clado.

Ioana Claudia Dobre este licențiată în Științe economice la Universitatea „Ovidius“ din Constanța și doctor în Economie al Universității „Al.I. Cuza“ din Iași, din 2016. Iar din 1998 predă la Facultatea de Economie a Universității „Ovidius“, din 2008 ca și conferențiar universitar doctor. Actualul consilieri local P.S.D. are o activitate științifică destul de bogată, publicând multe articole în reviste de specialitate sau în volumele unor manifestări științifice internaționale, chiar și patru cărți, dintre care una o ediție revizuită.

Însă, deși predă Politici economice și comerciale, Comerț, Mediul de afaceri și alte cursuri, și a studiat intens Economie, firma Claudiei Dobre, Duo Clado, a încheiat ultimii trei ani financiari raportați pe pierderi, având și cifre de afaceri mici față de perioada dinainte de 2014. În 2019, sereleul înființat în 2001 a înregistrat o cifră de afaceri de 22.500 de lei și un minus de 5.430 de lei. Și are datorii de peste 144.000 de lei.

Deși potrivit Ministerului de Finanțe firma are ca principal obiect de activitate „Restaurante“, consilierul local ne-a declarat că din 2014 l-a schimbat, acum fiind „Activități de studiere a pieței și de sondare a opiniei publice“, prezentându-ne și o copie după certificatul de înregistrare în acest sens.

Claudia Dobre ne-a precizat că firma înregistrează pierderi deoarece are puțină activitate, pentru că nu s-a mai ocupat de ea. Are un singur contract de studiere a pieței, pentru a putea plăti salariile. În rest, firma doar există, alesul local nedorind să o închidă până acum, dar nici acordându-i o mare importanță.

„Legat de profitabilitatea firmei mele, acesta nu reprezintă un obiectiv pentru mine. Familia, activitatea didactică, activitățile de voluntariat și activitatea în calitate de consilier sunt pe primul loc“, ne-a declarat Claudia Dobre.

Duo Clado S.R.L. are ca asociați și administratori pe Ioana Claudia și Laurenți Gabriel Dobre.

Cei doi dețin un apartament de 77mp în Constanța, cumpărat în 2004, și o casă în satul Sarinasuf din Tulcea, achiziționată în 2007. De asemenea, au trei terenuri intravilane (peste 1.900mp în total), în Constanța, Sarinasuf și în comuna Apața din Brașov, cumpărate între 2004 și 2007.

În 2019, Claudia Dobre a primit salarii în valoare totală de peste 81.000 de lei, iar Laurențiu Dobre, 15.348 de lei de la firma proprie.

Menționăm și faptul că noul consilier local este vicepreședintele Organizației Femeilor Social Democrate Municipiul Constanța și președinte al Asociației Încurajăm Școlarii.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.