Clădiri emblematice din Constanța, Cernavodă, București, Craiova și Iași, iluminate în roșu de Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei

0
372

Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei a fost marcată la Constanța prin iluminarea în roșu a Podului Sfânta Maria din Cernavodă, a Centrului Multifuncțional Educativ Jean Constantin și a Palatului Adminstrativ din Constanța, latura din strada Traian.

Această acțiune face parte din inițiativa globală Light Up the World for Tb prin care tragem un semnal de alarmă față de problematica tuberculozei. Este o declarație de angajament pentru eradicarea acestei afecțiuni. Multumiri aducem Fundației Romanian Angel Appeal, Primăriei Cernavodă, Consiliului Judeșean Constanta și Centrului Cultural Județean Teodor T. Burada“, a declarat psihoterapeutul și psihologul clinician Monica Luciana Ghiţă, președintele Asociației pentru sprijinirea pacienților cu TB-MDR Filiala Constanța, suporter ong Fundația Romanian Angel Appeal.

În seara de miercuri, 24 martie, au fost iluminate în culoarea roșie fântânile Urbane din Piața Unirii și Turnul de Telecomunicații Ciurel, aflat în curtea Serviciului de Telecomunicații Speciale din București, Podul Sfânta Maria din Cernavodă, latura din strada Traian a clădirii Palatului Administrativ și Centrul Cultural Județean ”Teodor T. Burada”, Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret “Jean Constantin”, cu sprijinul și implicarea Consiliului Județean Constanța, clădirea Primăriei și cea a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și Muzeul de Artă precum biserica aflată în curtea Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“ din Craiova.

Constanța a marcat Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei și printr-o expoziția tematică ce poate fi vizitată virtual pe pagina de Facebook a Galeriei de Artă “Virgil Coman“, cu sprijinul Asociației culturale Wild Art, la inițiațiva Asociației pentru sprijinirea pacienților cu tuberculoză multidrog rezistentă Filiala Constanța.

Expoziția tematică ”Super puterile noastre în lupta cu tuberculoza” conține 48 de lucrări ale elevilor care au participat la Ediția a II-a a  Concursului județean de desene “Super puterile noastre în lupta cu tuberculoza” pentru clasele III-VIII, organizat de Școala ”George Coșbuc” din 23 August în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Au participat: Școala Gimnazială nr. 1 din Seimeni, Școala Gimnazială nr. 22 I C Brătianu, Școala Gimnazială Golăiești din Iași, Școala Gimnazială Ion Borcea din Agigea, Școala Gimnazială nr. 8, Școala Gimnazială George Coșbuc din 23 August, Şcoală Gimnazială nr. 1 Răchiți din Botoșani, Școala Gimnazială nr. 1 din Pecineaga, Școala Gimnazială nr. 6 Nicolae Titulescu, Liceul Teoretic Callatis din Mangalia, Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu, Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu din Cumpăna și Școala Gimnazială Andrei Mureșan din Ploiești.

Mulțumiri aducem Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Școalei George Coșbuc din 23 August, Galeriei de Artă Virgil Coman și Asociației Wild ArtFundația Romanian Angel Appeal”, a conchis psihoterapeutul și psihologul clinician Monica Luciana Ghiță. Aici găsiți harta lumii cu toate cele 146 de obiective iluminate în roșu de Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei.

Alexandra VASILE

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.