Secretarul Primăriei Mangalia neagă acuzațiile președinților secțiilor de votare din municipiu

0
614

Președinții unor secții de votare din municipiul Mangalia au reclamat faptul că au fost ținuți mai bine de patru ore, în frig, în noaptea de duminică, în fața Primăriei, pentru a putea preda sacii cu buletine și celelalte materiale. Secretarul general al administrației locale susține, însă, că acest lucru este neadevărat, unii președinți de secții fiind nemulțumiți că au fost, într-adevăr, ținuți, în sediul Primăriei însă, până au venit toți sacii cu buletine de vot și a fost sigilată camera în care aceștia au fost depozitați.

Duminică, 06.12.2020, după închiderea urnelor și numărarea buletinelor de vot, președinții secțiilor de votare și locțiitorii lor au trebuit să meargă, în toiul nopții, la Primării, pentru a preda sacii cu buletine și celelalte materiale din secție. La Mangalia, aceștia au fost ținuți până la ora 5 dimineață, în frig, susțin unii dintre președinți. Acest lucru este însă negat de secretarul administrației locale, care ne-a declarat că ei au stat în sediul Primăriei până au sosit sacii cu buletine de la toate secțiile de vot din municipiu, pentru a putea fi sigilată camera în care aceștia au fost depozitați până când au fost transportați la Biroul Electoral Județean Constanța.

„Știu că unii dintre președinții secțiilor de votare din Mangalia au fost nemulțumiți, deoarece au trebuit să stea în Primărie până au sosit toți colegii lor și toți sacii cu buletine. Din partea Ministerului Afacerilor Interne exista o singură persoană care asigura paza camerei în care au fost depozitați sacii cu buletine. Am discutat cu Poliția Națională și cu Prefectura Constanța, deoarece sacii erau în responsabilitatea președinților secțiilor de votare până la momentul predării la B.E.J. Constanța, chiar și în sediul Primăriei. Am decis împreună ca din partea fiecărei secții să rămână doar câte un reprezentant, nu și președintele și locțiitorul lui, care să aibă responsabilitatea sacilor până sosesc toți și putem sigila camera în care au fost depozitați peste noapte. În total au fost 26 de persoane care au așteptat până în jurul orei 5.00, când au sosit toți președinții de secții de votare din Mangalia la Primărie. Dar nu a stat nimeni afară, în frig, toți au stat în sediul Primăriei și au așteptat, dar erau supărați că nu pot să plece acasă, să doarmă, și trebuie să păzească sacii. Dar nu puteam sigila acea cameră până când nu au venit toți sacii cu buletine de vot“, ne-a explicat Andreea Cabuz, secretarul general al Primăriei Municipiului Mangalia.

Luni, 08.12.2020, președinții secțiilor de votare din Mangalia și locțiitorii lor, împreună cu operatorii de calculator, au preluat sacii cu buletinele și celelalte materiale de la Primărie și au fost transportați la Biroul Electoral Județean Constanța, unde au predat procesele-verbale, iar apoi la Palatul Copiilor din municipiul-reședință de județ, unde au predat și sacii cu buletinele de vot.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.