Secretomanie! De ce ascunde conducerea DRDP Constanţa COVID-ul sub preș? Este interzis accesul persoanelor străine în instituție, iar angajații nu au voie să părăsească incinta

1
3670
DRDP Constanța

Nici Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) din Constanța nu ar fi fost ocolită de COVID-19. Aproximativ opt angajați ar fi fost testați și confirmați în luna noiembrie ca fiind pozitivi cu SARS-CoV-2. De altfel, directorul general Marin Dima s-a aflat în concediu, la fel și directorul adjunct exploatare Gabriela Tudor. Cel din urmă director ne-a asigurat zilele trecute că este în concediu, dar a ținut să ne precizeze telefonic că nu are COVID. Directorul Dima nu a dorit să răspundă apelurilor Focus Press pentru a clarifica situația.

Am încercat joi, 26 noiembrie a.c., să vorbim și cu directorul economic Roxana David, însă ni s-a transmis de la Secretariat că vom fi contactați de către purtătorul de cuvânt. Responsabilul de Comunicare și Relații Publice, sp.rel.pub. Mihaela Tudor, ne-a precizat că este în concediu.

Aflată în concediu, Mihaela Tudor nici nu a infirmat, dar nici nu a confirmat dacă sunt angajați izolați sau internați din cauza coronavirusului, ci ne-a indicat să transmitem o solicitare scrisă. Zis și făcut. Înlocuitorul purtătorului de cuvânt ne-a asigurat miercuri, 3 decembrie, că solicitarea Focus Press a ajuns la DRDP Constanța, dar că răspunsul îl vom primi în termen de 10 zile. Între timp, angajații care au fost izolați ar fi revenit miercuri, 2 decembrie a.c., la muncă. Din concediu s-ar fi întors la DRDP și directorul adjunct, Gabriela Tudor. Purtătorul de cuvânt al DSP Constanța, Tudorel Ene, susține că nu s-a efectuat o anchetă epidemiologică acolo. Și asta pentru că DRDP Constanța pare să țină COVID-ul sub preș. De ce spunem asta? Pentru că din răspunsul primit joi, 3 decembrie a.c., la solicitarea Focus Press, formulată în temeiul Legii nr. 544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, transmisă prin poșta electronică și înregistrată la DRDP Constanța cu nr. 5269/27.11.2020, am descoperit cu surprindere că angajații instituției au luat în considerare doar numite întrebări, nedorind să răspundă la cele care făceau referire la numărul angajaților aflați în concediu, confirmați, izolați sau internați cu SARS-CoV-2.

 Iată întrebările la care am dorit să primim răspuns de la DRDP Constanța:

Câţi angajaţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (Constanţa, Tulcea, Brăila, Călăraşi şi Ialomiţa) au fost confirmaţi pozitiv SARS-CoV-2 în intervalul octombrie-noiembrie şi câţi se află în izolare? Din informaţiile pe care le deţinem ar fi aproximativ 8 angajaţi confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV-2. A fost declanşată ancheta epidemiologică de către Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa în acest caz? Cum decurge activitatea instituţiei în contextul pandemic? Există personal suficient pentru a putea înlocui angajaţii izolaţi, carantinaţi sau internaţi în unităţile sanitare? Câţi angajaţi ai DRDP Constanţa se află în concediu de odihnă? Ce măsuri au fost implementate de către conducerea DRDP pentru a limita riscul de răspândire a infecţiei cu COVID – 19 în rândul angajaţilor? În ce stadiu sunt pregătirile pentru sezonul rece? Ce achiziţii sunt necesare pentru deszăpezire în zonele aflate în subordinea DRDP Constanţa?

Ce ne-a răspuns conducerea DRDP

Din adresa semnată și ștampilată de directorul general ing. Marin Dima, ing. Iulian Rădulescu, șefu Departamentului de Mentenanță, Mihaela Craiu, șeful Serviciului Administrativ și Mihaela Tudor, specialist Relații Publice în cadrul Compartimentului de Comunicare, aflăm următoarele:

În contextul pandemiei de COVID-19, activitatea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța se desfășoară în parametri corespunzători, cu respectarea măsurilor de prevenție împotriva infectării. Încă de la intrarea în clădire, printr-un dispozitiv care verifică și purtarea corespunzătoare a măștii de protecție, este verificată temperatura angajaților, urmată de dezinfectarea obligatorie a mâinilor. De asemenea, prin personalul Serviciului Administrativ, se asigură igienizarea temeinică a spațiului, iar angajaților li s-au pus la dispoziție măști de protecție și dezinfectanți. Activitatea cu publicul se desfășoară online.

Pe perioada programului de lucru, angajații DRDP Constanța nu au voie să părăsească incinta decât dacă sarcinile de serviciu o impun, motivele deplasării fiind înscrise într-un registru special. Este interzis accesul persoanelor străine în incinta DRDP Constanța, documentele sosite prin curier fiind preluate la intrarea în clădire și depozitate timp de 24 de ore într-un spațiu, fiind deschise și repartizate a doua zi.

Modul de lucru în contextul pandemiei a fost altfel adaptat, astfel încât să fie limitate contactele fizice, comunicarea fiind asigurată telefonic sau prin poșta electronică. La nivelul DRDP Constanța au fost respectate cu strictețe măsurile de prevenire și protecție împotriva infectării cu COVID-19 și controlate de Inspectoratul Teritorial de Muncă ocazie prin care s-a constatat că toate măsurile luate au fost conforme cu prevederile legislației în vigoare. Acordarea concediilor de odihnă se face conform prevederilor legale în vigoare și are în vedere asigurarea continuității activității fiecărei structuri funcționale a DRDP Constanța“.

Cu toate măsurile de precauție și cu toate regulile respectate la nivelul instituției, așa cum au ținut să accentueze în răspunsul transmis redacției Focus Press cei de la DRDP, menționăm că sunt și angajați care s-au îmbolnăvit de COVID. Unul dintre ei este și Daniel Dumitrescu, liderul PNL Năvodari și consilier local, care în perioada 16-30 noiembrie a absentat de la ședințele de Consiliul Local după ce a anunțat că în urma testării a fost confirmat pozitiv. Potrivit surselor noastre, cazul nu este singular. La nivelul instituției coordonată de directorul Dima au fost aproximat 8 persoane în situația liderului PNL Năvodari, minim 5 (confirmați pozitiv COVID) fiind din același compartiment, dar nimeni din conducerea DRDP nu a avut curajul până acum să ne spună verbal sau în scris cum stau de fapt lucrurile.

Cum s-a pregătit DRDP pentru sezonul rece

Cât despre pregătirile pentru sezonul rece, DRDP Constanța susține că au fost montate toate indicatoarele de iarnă, iar în ce privește panourile parazăpezi, acțiunea de montare s-a încheiat. “Avem pregătite toate bazele de deszăpezire și punctele de sprijin, iar în depozitele acoperite există stocuri corespunzătoare de sare, în stațiile de preparare soluție lichidă de clorură de calciu și bazinele de stocare soluție lichidă de deszăpezire, avem cantitățile prevăzute pentru această dată de “Normativul privind prevenirea și combaterea înzăpezirii drumurilor publice” AND 525/2013. Pentru programul de iarnă 2020-2021 sunt finalizate toate achizițiile publice pentru serviciile de întreținere curentă pe timp de iarnă, autoutilajele de deszăpezire au fost introduse în bazele de deszăpezire”, conform oficialilor DRDP.

A.V.

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Poate ca si aici ca si la teatrul oleg danovski doamna Cristina Schipor este prietena cu directorul instituției și nu vrea să divulge nr cazurilor corecte. Ca totul e pe prietenie în țară asta de rahat. Nu mai pleacă odată aia de la dsp? Poate asa vom afla nr cazurilor reale. Sa nu se mai meargă pe prietenii dintre Schipor și Daniela Vladescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.