Şedinţă de Consiliu Local: undă verde pentru noi blocuri. Baraţă: Consilierii PNL au votat împotrivă

0
568
Foto de la şedinţă de Consiliu Local Municipal, arhivă, 2019

Consilierii locali municipali constănţeni au fost convocaţi miercuri, 29 aprilie, în şedinţă. A fost o întâlnire organizată fără public, având în vedere pandemia de coronavirus, dar cei interesaţi au putut urmări dezbaterile online. Cu un amendament: sonorul a dat bătăi de cap, aşa că mare parte din discuţii nu a putut fi auzită. Proiectele în dezbatere – stabilirea preţului la gigacalorie, închirierea unei vile pentru desfăşurarea cursurilor unei creşe (detalii AICI) şi planuri urbanistice zonale sau de detaliu – au fost aprobate, cu o excepţie.

Printre PUZ-urile aprobate în şedinţa de ieri, amintim cel de pe strada Prelungirea Bucovinei, unde va fi construit un bloc cu 6 etaje. Investitorul este Constantin Cimişliu. Un alt PUZ s-a referit la construcţii cu 11 etaje, în timp ce un Plan Urbanistic de Detaliu a vizat o zonă de case din Palazu Mare, unde investitorul Daniel Gheorghe plănuieşte să edifice un bloc.

De precizat că liberalii nu au votat aceste PUZ-uri, dar în schimb au girat PUD-ul din Palazu Mare (cu excepţia consilierului local PNL Bogdan Baraţă, care s-a abţinut). A existat pe parcursul şedinţei un moment hazliu, când, imediat după ce Baraţă a anunţat că PNL va vota împotriva tuturor PUZ-urilor, imediat după a votat pentru. „A fost o neînţelegere, totul mergea pe repede înainte, am ridicat mâna în avans. Votul a fost reluat, anunţasem că votez împotrivă”, a explicat Baraţă.

„Consilierii PNL au votat împotriva PUZ-urilor, cu argumentul că în data de 4 februarie Curtea Constituţionale a comunicat că derogarea PUZ şi PUD de la parametrii iniţiali este neconstituţională. În şedinţa din 28 februarie am luat cuvântul şi am solicitat primăriei ca fiecare proiect să vină de acum înainte cu o menţiune clară, dacă derogă sau nu de la parametri. Să existe scris de la Urbanism această asumare. Au fost de acord, verbal, dar azi (iei- n.r.) am constatat că nu se regăseşte această menţiune pe proiecte. Având în vedere că răspundem în solidar pentru ceea ce aprobăm, am decis să nu votăm PUZ-urie. În privinţa PUD-ului (cel votat de restul consilierilor PNL – n.r.), eu m-am abţinut”, a declarat, pentru Focus Press, consilierul PNL Bogdan Baraţă.

Chiar şi cu aceste voturi împotrivă, proiectele au trecut.

Proiectul care nu a trecut de vot poate fi consultat în următoarea imagine:

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.