Clinica vedetelor asigură urgenţe stomatologice constănţenilor

0
2017

Medicul stomatolog care a adus în România tratamentele starurilor de la Hollywood își asumă și urgențele stomatologice.  Considerat un doctor de succes, Adrian Mina, specializat în Statele Unite ale Americii și Canada, este fondatorul DaVinci Dental Clinic. Medicul și-a petrecut o bună parte a vieții în Canada, a absolvit Universitatea Carol Davila din București și un rezidențiat în Chirurgia Ortodentară în România, reușind să-și transforme acest vis într-o vocație. Zi de zi îl puteți găsi în cabinetul din Constanța, lucrând cu pasiune și dedicare pentru desăvârșirea zâmbetului pacienților săi. Tot la DaVinci Dental Clinic, în 2013, și-a albit dinții ca la Hollywood și fostul edil al Constanței, Radu Mazăre. De asemenea, Andreea Marin și dr. Adrian Mina i-au redat tulceanului Iulian Haralambie zâmbetul, după 300 de ore de de tratament complicat, iar ajutorul stomatologic a fost gratuit.

DaVinci Luxury din Constanța, cu punct de lucru în Constanța, Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr. 190 B, sc. A, parter, are nebulizator care foloseşte produsul biocid Nocolyse. Are circuit separat față de al locatarilor, are echipamente de protecție și pune la dispoziție 2 unituri, în 2 cabinete distincte și îndeplinește condițiile pentru a funcționa”, susțin reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

Andreea Marin, dr. Adrian Mina şi tulceanul Iulian Haralambie

Echipa medicală va recurge la video consultații pentru a decide dacă pacienții reprezintă urgențe stomatologice. “Am deschis pentru urgențele stomatologice. Așteptăm să fim contactați de către pacienți, vom efectua video consultație și dacă se vor încadra în lista urgențelor stomatologice pe care le putem practica, îi vom programa. Astăzi (miercuri, 29 aprilie a.c. –n.r.) s-a făcut avizarea și de joi vom începe. Noi am ținut legătura mereu cu pacienții clinicii, dar și cei care nu sunt pacienții clinicii pot apela la serviciile pentru care suntem avizați”, a declarat, pentru Focus Press, dr. Adrian Mina. Pentru a putea desfășura urgențele stomatologice, medicul a fost nevoit să facă o serie de investiții.

It's official! We finally moved to our new location!

Publicată de Adrian Mina pe Duminică, 2 aprilie 2017
Video de la inaugurarea Clinicii Stomatologice DaVinci din Constanţa, în 2017

Nu aveam nebulizatorul. Este o investiție. Dacă practicăm stomatologia, noi avem o responsabilitate. Este un cost modic pentru a avea un aparat care sterilizează aerul și care  creează condiții optime acum, dar și după COVID-19. Mie, personal, îmi place ce face aparatul și mi se pare de bun-simț să rămână. Ce folosesc eu nu este toxic și dăunător și voi utiliza cu plăcere, de aici încolo, mult timp. Schimbările erau de bun-simț. Practica mea nu se schimbă foarte mult, pentru că noi mereu protejam pacienții.  Sala de așteptare nu era aglomerată. Pacienții nu se intersectau unii cu ceilalți”, ne-a spus medicul. În privința tarifelor, medicul spune că vor rămâne aceleași. “Se va achita o taxă de consultație de bun-simț”, ne-a explicat dr. Mina.

Pentru urgențele stomatologice au fost avizate două unituri, din cele șapte existente în clinică. “S-au avizat doar două unituri.  Se impun 3 ore de așteptare între fiecare programare. Dacă începem programul la ora 07.00 și am lucra până la ora 22.00, atunci cred că am putea vedea cinci pacienți în fiecare cabinet”, ne-a spus medicul. Programările pentru consultații se fac la numărul de  telefon: 0722.620.446, program de funcționare conform programării telefonice, în orice zi și la orice oră.

Care sunt urgenţele stomatologice?

Conform Colegiului Medicilor Dentiști din România, urgențele stomatologice (medico-dentare) sunt următoarele: hemoragia postextracțională; durerea datorată pulpitei acute; durerea datorată parodontitei apicale acute; pericoronarita dinților incluși; alveolita postextracțională; celulitele / abcesele periosoase; fracturile de maxilar/mandibulă (imobilizare de urgență); luxația articulației temporo-mandibulare; traumatisme dento-alveolare (luxații, avulsii, fracturi dentare cu interesarea camerei pulpare) şi gingivostomatita ulceronecrotică.

Alexandra VASILE

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.