Șeful Serviciului Rutier Constanța, Constantin Stoian: “Spre deosebire de alte orașe, constat faptul că șoferii sunt foarte indisciplinați și nu respectă regulile de circulaţie”

0
3294

Nerespectarea normelor impuse de către autoritățile centrale, pe perioada stării de alertă, a produs schimbări la nivelul Inspectoratului Poliției Județene Constanța. O horă ”încinsă” în stațiunea Mamaia, la o terasă, a fost pretextul perfect pentru înlocuireaa conducerii IPJ.

După intslarea unui nou comandant la conducerea IPJ Constanţa, au fost schimbaţi şi superiorii din fiecare departament, iar șeful Serviciului Rutier Constanța este acum Constantin Stoian, care, pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2, participă împreună cu polițiștii rutieri la acțiuni de verificare a mijloacelor de transport în comun din municipiu, în vederea respectării obligației de purtare a măștii de protecție. Vineri, 7 august a.c., au fost aplicate 7 amenzi călătorilor din autovehiculelor controlate. Astfel de acţiuni, ca cea de vineri, vor avea loc şi în această săptămână.

Șeful Serviciului Rutier Constanța a acordat ziarului Focus Press un scurt interviu, după acțiunea întreprinsă pe bulevardul I.C. Brătianu încursul ziei de vineri.

Una din întrebări a vizat traficul rutier și care este părerea acestuia: ”Traficul rutier este foarte aglomerat și spre deosebire de alte orașe, constat faptul că șoferii sunt foarte indisciplinați și nu respectă regulile circulației. Avem și măsuri preventive pe această linie, desfășurăm zilnic activități preventive pentru disciplinarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație”.

”Am fost consultați în această privință, suntem și noi de acord cu măsurile luate acolo, încercăm să evităm pe cât posibil oprirea conducătorilor auto la Mc-Drive. Zilnic desfășurăm, împreună cu biroul rutier Constanța, activități de sancționare a conducătorilor privind aceste reguli de circulație”, a spus șeful Serviciului Rutier, Constantin Stoian, în ceea ce privește înghesuiala de la Mc Drive din municipiul Constanţa.

Acesta este de părere că prioritar este să disciplinezi pietonii pentru că reprezintă una dintre cauzele generatoare de accidente. Despre șoferii vitezomani și care vor să se dea în spectacol pe principalele bulevarde ale Constanței, Constantin Stoian a spus că aceste ”spectacole” au loc atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte: ”Desfășurăm activități cu toate aparatele radar pe care le avem la dispoziție și chiar avem constatări pe această linie”.

Nu reprezintă o noutate faptul că proaspeții șoferi sunt teribiliști și vor să iasă în evidență în grupurile de prieteni, mai ales pe timp de noapte, când în intersecții se iau la întrecere perturbând traficul rutier.

Declaraţiile complete ale şefului Serviciului Rutier Constanţa, Constantin Stoian, în materialul VIDEO!

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.