Semnificaţia steagurilor, o necunoscută pentru turişti: când este permis înotul și când scăldatul este periculos

0
215

Semnificaţia steagurilor arborate pe plajă par o necunoscută pentru turişti. Mulţi ignoră acest aspect, care poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte, iar alții au doar un minimum de cunoștințe în ceea ce privește culorile. Însă, cea mai importantă regulă de pe plajă este respectarea indicațiilor salvamarului și a steagului arborat în acel moment.

Steagul roșu cu galben reprezintă faptul că plajă este supravegheată de salvamar, steagul galben înseamnă că scăldatul este recomandat doar celor experimentați, iar steagul roșu interzice scăldatul. „Turiștii trebuie să înțeleagă că toate aceste măsuri și reguli sunt pentru binele lor”, spun salvamarii. Marţi dimineață, 27 iulie a.c., pe plaja din Mamaia Nord era arborat steagul roșu cu galben. Acesta înseamnă că scăldatul este sigur și plaja este supravegheată de salvamari.

De asemenea, turiştii trebuie să înoate doar în zonele amenajate şi să evite săriturile de pe stabilopozi, dar şi să nu lase copiii nesupravegheati. În sezonul estival de anul trecut, 17 turiști au murit înecați pe litoral și peste 400 au fost salvați în ultima clipă de către salvatori.

Detalii în materialul VIDEO!

A.V.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.