Septimiu Bourceanu: “Susțin reactivarea Mitropoliei Tomisului cu titlul de Mitropolia Dobrogei”

0
284
Septimiu Bourceanu

Un subiect interesant este adus în atenţia opiniei publice de către prim-vicepreşedintele PNL Constanţa, Septimiu Bourceanu: Mitropolia Dobrogei. Candidatul PNL la Parlamentul României aminteşte, într-o postare, că “Dobrogea a fost primul pământ creștinat din România”, prin urmare, unul din obiecivele sale ca viitor senator se referă la “Dobrogea cea multiculturală, multietnică, multireligioasă”, dezvoltarea judeţului Constanţa din toate punctele de vedere,precum şi “reactivarea Mitropoliei Tomisului cu titlul de Mitropolia Dobrogei”.

“Știu că mulți dintre voi vor fi surprinși de aceste cuvinte, dar este o perioadă potrivită să ne amintim că Dobrogea a fost primul pământ creștinat din România. Am declarat tot timpul că vreau ca județul Constanța să se reconecteze la centru, să se dezvolte și să beneficieze de toate oportunitățile care vin atât pe plan intern, cât și extern. Vreau o Constanță puternică, dezvoltată și conectată administrativ, medical, economic, financiar, cultural, sportiv și religios la România și la Europa. Cred în asta și va fi obiectivul meu în viitorul mandat de senator. Și mai cred în ceva: Eu cred în Dobrogea, cea multiculturală, multietnică, multireligioasă, Dobrogea actuală și de odinioară, încărcată de istorie, de împliniri si sperante, dar și de răni deschise care așteaptă vindecarea și, poate, împăcarea”, transmite Septimiu Bourceanu.

“Când vorbești de ea, Dobrogea, împletești istoria cu spiritualitatea, și nu poți, chiar nu poți să uiți că a existat secole la rând o Mitropolie, prima atestată documentar, un centru efervescent religios care a dat României nu doar statornicie în credință, ci și o continuitate a propovăduirilor apostolice ale Sf. Andrei și care acum așteaptă, smerită, recunoașterea și redescoperirea adevărului istoric și a identității – Eu cred și susțin reactivarea Mitropoliei Tomisului cu titlul de Mitropolia Dobrogei”, mai susţine candidatul PNL.

M.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.