Sindicaliştii SANITAS vor picheta Prefectura Constanţa

0
210
Protest al SANITAS

Federația SANITAS a decis reluarea acţiunilor de protest din cauza îngheţării creşterilor salariale şi a nerespectării de către Guvern a soluţiilor convenite. Protestul începe marţi, 12 ianuarie a.c., cu pichetarea Prefecturii Constanţa. La acţiunea de protest va participa un grup de maxim 100 persoane.

Număr dictat de constângerile legale generate de pandemie, în condiţiile în care, până acum, şi-au exprimat dorinţa de a participa peste 400 membri de sindicat. Acţiunile se vor desfăşura simultan în toate municipiile de judeţ din ţară“, susţine Nicolae Manea, preşedintele SANITAS Constanţa.

Aşadar, reprezentanții Federației SANITAS se țin de promisiunea făcută la finalul anului trecut, când anunțau că vor declanșa acțiuni de protest împotriva deciziei Guvernului Cîțu de a îngheța salariile bugetarilor pe parcursul anului 2021. La momentul respectiv, după studierea proiectului de ordonanță lansat în dezbatere publică, sindicaliștii au declarat că se consideră înșelați de Guvern prin blocarea aplicării etapizate a Legii salarizării unitare. Prin această lege, salariații din Sănătate și Asistență socială ar fi urmat să beneficieze de noi majorări salariale pe parcursul acestui an, însă noua ordonanță face imposibil acest lucru.

Pentru că mesajul transmis guvernanților la finele anului trecut nu a avut efectele scontate, Consiliul Național al Federației sindicale s-a întrunit din nou în prima ședință din 2021, ocazie cu care s-a stabilit programul acțiunilor de protest care vor fi organizate în perioada următoare.

Totodată, sindicaliștii vor solicita, în aceeași zi, convocarea comisiilor de dialog social la nivelul prefecturilor, pentru a putea astfel să își prezinte revendicărilor reprezentanților Guvernului în teritoriu. De asemenea, Federația Sanitas a decis să picheteze sediile Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Finanţelor Publice, Guvernului şi Parlamentului în perioada în care vor avea loc dezbaterile pe Legea bugetului de stat. Până la data pichetărilor, sindicaliștii au lansat o petiție on-line pentru susţinerea aplicării prevederilor Legii salarizării unitare şi exceptarea salariaţilor din Sănătate si Asistenţă socială de la prevederile ordonanței referitoare la înghețarea salariilor bugetarilor.

Alexandra VASILE

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.