Sistemul de irigat din Constanța va fi reparat. Câți bani alocă Primăria

0
250

În interiorul oraşului Constanţa reţeaua de irigat are o lungime totală a conductelor principale şi secundare de aproximativ 17.000 ml şi este alimentată de la staţia de pompare SP Tăbăcărie, situată pe malul lacului Tăbăcărie. Reţaua de irigat din interiorul oraşului Constanţa deserveşte: parcul Tomis II, parcul Teatrul de Stat, parcul Gară, parcul Casa de Cultură, extinderea Faleză Cazino-Poarta 1 şi 2 şi fâşie verde Bulevardul Mamaia.

Pentru că spațiile verzi se degradează pe zi ce trece, municipalitatea a decis că este momentul să repare sistemul de irigat. Lucrările de reparații și punere în funcțiune a sistemului de irigat se vor executa individual la stațiile de pompare. Se vor înlocui mai multe racorduri și conducte și vor fi reparați sau înlocuiți hidranții, robineții și aspensoarele, acolo unde se va considera necesar. Primăria Constanța a postat un anunț prin care dorește achiziția lucrărilor de „Reparaţii, Punere În Funcţiune Şi Întreţinere A Sistemului De Irigat Existent În Municipiul Constanţa”. Valoarea estimată a achiziției este de 387.764,27 lei fără TVA.

Reţeaua de irigat spații verzi din municipiul Constanţa alimentată din staţia de pompare SP Tăbăcărie, are un număr total de 150 de hidranţi la care sunt conectate aspersoare rotative. Numărul de aspersoare fixe din teren se poate mări sau micşora în funcţie de necesităţile stabilite de beneficiar într-o anumită zonă verde prin conectarea unui număr mai mare sau mai mic de furtunuri racordate la un hidrant (racorduri de furtun) şi prin suplimentarea cu aparate de udat tip grădină, puse la dispoziţie de către beneficiar.

În Parcul Arheologic, a fost realizat un sistem automat de irigaţii, alimentat din reţeaua publică a oraşului, compus din sistem programator exterior, aspersoare telescopice statice – 218 buc., aspersoare telescopice rotative – 272 buc., duze 218 buc. Similar, pe anumite tronsoane în Parc Teatru de Stat, făşie Bulevardul Mamaia şi Faleza Cazinou Constanţa s-a realizat un sistem de irigat automat alimentat din SP Tăbăcărie cu programator şi următoarele componente: Parc Teatru de Stat 20 aspersoare telescopice fixe tip spray, făşie Bulevardul Mamaia 120 aspersoare telescopice fixe tip spray şi Faleză Cazinou Constanţa 160 aspersoare telescopice rotative.

Reteaua de irigat spaţii verzi care deserveşte staţiunea Mamaia are o lungime totală a conductelor principale şi secundare de aproximativ 23.000 ml şi deserveşte suprafaţa de gazon cuprinsă pe malul lacului Siutghiol şi suprafaţa de spaţiu verde aferentă hotelurilor (între hotel Parc şi hotel Caraiman). Pe traseul reţelei se află 300 de hidranţi la care se pot racorda 300 de aspersoare. Hidranţii sunt alimentaţi de 3 stații de pompare SP1, SP2 şi SP3 amplasate pe malul lacului Siutghiol.

Cei interesați pot depune oferte de preț până la data de 02.04.2020. Acestea vor fi transmise pe adresa de e-mail: mircea.ciocanel@primaria-constanta.ro.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.