Un bloc de pe faleza din Tulcea va fi renovat cu aproape 1,5 milioane de lei

0
3334
Lucrări de modernizare a falezei din Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Primăria Municipiului Tulcea a demarat procedura de achiziție pentru servicii de proiectare tehnică, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru proiectul ”Eficientizarea energetică a blocului de locuințe din Strada Gării, Nr. 6, Bloc 3, Municipiul Tulcea”. Este vorba despre un bloc de opt etaje situat în zona centrala orașului unde locuiesc peste 50 de persoane.

Proiectul propus va avea efecte directe şi indirecte asupra mai multor categorii de beneficiari, identificaţi în funcţie de gradul în care vor beneficia de avantajele determinate de reabilitarea termică a blocului. Beneficiarul finanţării este Municipiul Tulcea, grupul ţintă este format în primul rând de beneficiarii direcţi ai acestui proiect, locatarii blocului nr. 3 din cele 34 de apartamente asupra cărora se va interveni cu aceste fonduri. Beneficiarii indirecţi sunt cei 89.696 locuitori ai municipiului, prin faptul că vor trăi într-un oraş în care vor fi reduse emisiile de dioxid de carbon.

Totodată, întregul teritoriu ITI Delta Dunării şi turiştii care vor vizita zona, vor beneficia de un aer mai curat prin economiile de energie făcute şi reducerea emisiilor de carbon ţinând cont că. Municipiul Tulcea este în cadrul teritoriului localitatea cea mai poluată.

Blocul de locuinţe are vedere către faleza Dunării și are o amprentă la sol de 280 mp, iar regimul de înălţime este Subsol+Parter+8 Etaje. Există 34 de apartamente (16 cu 2 camere şi 16 cu 3 camere, 2 apartamente cu 2 camere şi 2 cu 3 camere pe etaj — de dimensiuni similare, in oglindă). La subsol există spaţii tehnice şi de depozitare alături de un spaţiu comercial spre strada Gării. De asemenea, 2 spaţii de depozitare, holul şi casa scării, casa liftului, camera asociaţiei, utilităţi şi spaţiul de depozitare al gunoiului. La parterul blocului se află 2 apartamente (2 camere şi 3 camere în partea de sud) şi un spaţiu comercial spre faleză. Etajele 1-8 au spaţii de locuit, apartamente cu 2 şi 3 camere, în oglindă.

În cadrul lucrărilor se va face izolarea termică a pereților exterior, tâmplăriile exterioare vor fi refăcute la fel și terasa. Subsolul va fi termoizolat, iar toate balcoanele care sunt deschise vor fi închise. Totodată, casa scării va fi renovată iar liftul existent va fi înlocuit cu unul nou. Perioada de execuție a investiției este de opt luni, iar valoarea totală a proiectului este de 1.446.099,66 lei cu TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.