Situaţie incertă în privinţa fostului Bar Orient din staţiunea Mamaia. În luna mai a fost emis un certificat de urbanism pentru demolare

0
1175

Soarta fostului Bar Orient din stațiunea Mamaia rămâne, în continuare, incertă. La aproape trei luni, după ce Primăria Constanța a emis certificatul de urbanism pentru demolarea acestuia, se pare că lucrurile au rămas neschimbate.

Cătălin Iacob, consilier local din partea USR Constanța, a transmis pentru Focus Press că proprietarul fostului Bar Orient nu a cerut avizul de la Direcția Județeană de Cultură, iar „totul a rămas cumva în aer”.

„Încă nu a ajuns cererea de demolare”, a conchis Cătălin Iacob.

Și reprezentanții Biroului de Presă din cadrul Primăriei Constanța au precizat că, momentan, nu există noutăți în legătură cu acest aspect.

Certificat de urbanism pentru demolare, emis de Primăria Constanţa

„Prezentul certificat de urbanism poate fi utilizat în scopul declarat pentru: DEMOLARE CONSTRUCȚII EXISTENTE CORP C1, C2, C3, C4, C5, C6”, se arată în registrul certificatelor de urbanism. Acesta este valabil 24 de luni. Solicitantul este VULTURII MĂRII S.R.L.

Societatea Vulturii Mării a fost înființată în data de 29 aprilie 1991. În 5 mai 2015, Gică Toia devine administratorul SC Vulturii Mării SRL, iar pe 29 iunie 2015 radiază firma în urma unei alte schimbări a sediului în București. În ultimii șapte ani, firma a avut cifră de afaceri 0 și niciun angajat, conform risco.ro.

Fostul Bar Orient se află chiar lângă Palatul Regal din stațiunea Mamaia, însă nu este catalogat drept monument istoric. Palatul Regal din Mamaia a revenit statului român, în urma deciziei din 16 martie 2022 a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Petruţ IACOB

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.