SLN organizează, de Ziua Internațională a Navigatorului, în Portul Constanța o campanie de solidaritate pentru navigatorii blocați pe nave

0
462

Ziua internaţională a navigatorului (“Day of the Seafarer”) se sărbătoreşte, anual, la 25 iunie, iar în anul curent, se împlinesc zece ani de la instituirea acesteia.

Anul acesta, tema campaniei este: “Navigatorii sunt lucrători cheie” (“Seafarers are Key Workers”), potrivit site-ului Organizaţiei Maritime Internaţionale (IMO), www.imo.org.

Fiind un an ”diferit”, navigatorii se aflăîn prima linie a pandemiei de coronavirus jucând un rol esenţial în menţinerea fluxului de mărfuri vitale, cum ar fi alimente, medicamente, echipamente medicale şi consumabile sanitare.

Din nefericire, criza sanitară şi economică a condus la condiţii de muncă dificile pentru navigatori, incluzând incertitudini şi dificultăţi cu privire la accesul în porturi, reaprovizionare, schimbări de echipaj şi repatriere.

În acest sens, Sindicatul Liber al Navigatorilor din România organizează, în Portul Constanța, în zona Farului Carol I din (Dana Ro 0) începând cu ora 10:00 o campanie de solidaritate față de marinarii care nu pot încă face schimburi, fiind blocați, unii pe nave de luni de zile, iar alții așteptând să se îmbarce, ne-a declarat Adrian Mihălcioiu, președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Din acest punct de vedere, în ceea ce privește schimbul de echipaje, la nivelul țării noastre, nu mai există probleme, dificultățile înregistrându-se la alte state. Care încă au zborurile blocate.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.