Alți trei elevi din Constanța au fost eliminaţi pentru fraudă! ISJ: “Nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat”

0
439

Proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat a stârnit interesul pentru 5.330 de elevi constănțeni dintre cei 5.553 de candidați înscriși. Au absentat la proba de miercuri, 24 iunie a.c., 220 de candidaţi și niciun elev nu a avut temperatura peste 37.3°C.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean susțin că au fost eliminaţi pentru fraudă 3 candidaţi (Liceul Tehnologic Tomis Constanţa- telefon, Liceul de Marină Constanţa- cască, Liceul cu Program Sportiv N. Rotaru Constanţa- ciornă): “Aceştia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat“. Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Din punct de vedere organizatoric, proba de Bacalaureat de astăzi (miercuri, 24 iunie -n.r.) s-a derulat în condiţiile impuse de prevederile legale în vigoare. Din păcate, 3 dintre candidaţii constănţeni nu s-au conformat rigorilor acestui examen deşi au participat la instructajul specific. Pentru toţi cei implicaţi în derularea probelor este fundamentală existenţa unei perspective serioase, responsabile. Le mulţumesc colegilor mei pentru organizarea exemplară de astăzi şi le doresc tuturor candidaţilor mult succes pentru proba de joi”, a declarat Anca-Iuliana Dragomir, preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat Constanţa.

Reamintim că prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat nu a fost lipsită de incidente. Examenul maturității a fost tratat superficial de trei elevi constănțeni, care au crezut că pot păcăli vigilența profesorilor, dar și a camerelor de luat vederi. Ei au fost prinși copiind cu ajutorul telefoanelor mobile și au fost eliminați de la examen.

Ultima probă, cea la alegere a profilului, va avea loc astăzi, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 şi pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 5 iulie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.