Spărgătorii care au distrus bancomate și au spart magazine precum Profi, Penny, condamnați la ani grei de închisoare: aproape 80 în total

0
905

Membrii unui grup infracțional, care au terorizat mai multe județe, au fost condamnați definitiv. Aceștia au operat, ani de zile, în toate județele învecinate, furând orice, de la alimente până la butoaie cu motorină sau chiar un bancomat. Procesul acestora a ajuns la final, toți primid pedepse cu îănchisoarea cuprinse între 5 și 12 ani.

În principiu, este vorba despre opt indivizi, Aurel Moise, Voinică Nedelcu, Gigel Holban, Costel Răzvan Petrea, Cristi Constantin Dumitran, Petrică Buriu, Ionel Popescu și Nelu Șeinoiu, care sunt acuzați pentru furt calificat în formă continuată, tâlhărie, conducere fără permis și alte infracțiuni de acest gen.

Procurorii au reținut în sarcina indivizilor faptul că aceștia acționau numai cu cagule pe cap și dădeau lovituri numai ”la sigur”, pagubele fiind destul de însemnate. Despre păgubiți se numără, în mare parte, societăți comerciale, magazine și supermarketuri celebre, precum Penny Market, Profi, ferme de animale, săli de jocuri de noroc și alte societăți.

Amintim câteva situații din activitatea infracțională a grupului care au ieșit în evidență, prezentând faptele reținute în sarcina lor.

”În noaptea de 27/28.12.2017, inculpații MOISE AUREL, BURIU PETRICĂ, NEDELCU VOINICĂ și PETREA COSTEL-RĂZVAN, prin întreruperea energiei electrice în localitatea Ciobanu și scoaterea din funcțiune, pe această cale, a camerelor de supraveghere și a sistemului de alarmă și, ulterior, prin forțarea ușilor de acces, au pătruns în interiorul S.C. FAIR PLAY GAMES S.R.L., cu punctul de lucru în com. Ciobanu, str. Eroilor nr. 99, jud. Constanța, de unde au sustras o cutie de valori marca ”Yale”, ce conținea suma de 9600 lei, prejudiciul cauzat fiind de 17.000 de lei”.

”În noaptea de 14/15.01.2018, în jurul orelor 04.00, inculpații Moise Aurel, Holban Gigel, Petrea Răzvan-Costel şi Nedelcu Voinică au încercat să sustragă ATM-ul montat în sediul S.C CEC BANK S.A. – Agenția Topolog – Sucursala Tulcea, cu sediul în localitatea Topolog, str. 1 Decembrie nr. 76, judeţul Tulcea, ocazie cu care au distrus mai multe componente de la acest aparat, aducându-l în stare de neîntrebuințare și cauzând un prejudiciu în valoare de 9108 lei”.

”În noaptea de 27/28.09.2017, în jurul orei 00.37, inculpații Buriu Petrică, Moise Aurel, Dumitran Cristi-Constantin şi Nedelcu Voinică, purtând cagule, au pătruns prin efracție, în sediul societății S.C. MARADI TRANSCOM S.R.L. amplasată în localitatea Ciochina, pe partea dreaptă a DJ 306 Ciochina – Crunți, jud. Ialomița, de unde au sustras produse fitosanitare în valoare de 49.896 lei și fiind suprinși de agentul de pază Crunteanu Paraschiv Dumitru, au exercitat acte de violență asupra acestuia pentru a-și asigura scăparea”.

”În noaptea de 10/11.10.2017, în jurul orelor 04.30-05.00, inculpații Moise Aurel şi Nedelcu Voinică, mascați, au pătruns prin efracție în curtea locuinței persoanei vătămate Iftode Spirache situată în loc. Berteștii de Sus, str. Principală nr. 32, com. Berteștii de Jos, judeţul Brăila, de unde au sustras cantitatea de 350 litri motorină dintr-un bazin din plastic, cauzând un prejudiciu în valoare de 1.800 lei”.      

Și lista poate continua. Interesant este că indivizii furau din magazine și ieșeau pe ușa principală, cu marfa la vedere, ca și cum totul era normal.

O astfel de scenă a fost descrisă de un martor, în fața instanței și este descrisă de magistrați, în sentința penală.

”În cauză a fost identificată și martora D.B. din declarația căreia rezultă că în noaptea de 24/25.09.2017, în jurul orelor 03:00, fiind împreună cu prietenul său, martorul T.D.D., cu autoturismul acestuia din urmă, a trecut prin dreptul magazinului MCA DINAMIC din satul Râmnicelu, ocazie cu care a observat că în fața acestuia era staționat un autoturism marca Audi A4 break, cu număr de înmatriculare de Brăila, care avea avariată bara din față. Crezând că magazinul era deschis, martora și prietenul său au oprit pentru a cumpăra ceva și, apropiindu-se, au observat momentul în care două persoane încercau să scoată pe ușa magazinului un rastel de țigări, în timp ce o a treia persoană se afla în fața magazinului și supraveghea zona. Acesta din urmă, observându-i pe martori, a aruncat înspre ei cu un pet de suc și cu un papuc, astfel că martorii s-au retras spre mașina lor. În momentele următoare, autorii au introdus rastelul cu țigări în autoturismul lor și au plecat de la fața locului”, se mai arată în motivarea instanței.

Condamnați definitiv

Pentru aceste fapte, judecătorii Curții de Apel Constanța i-au condamnat pe membrii grupului infracțional după cum urmează:

Aurel Moise – 12 ani și 4 luni închisoare cu executare, Voinică Nedelcu -0 12 ani și 10 luni închisoare cu executare, Gigel Holban – 5 ani și 4 luni închisoare cu executare, Costel Răzvan Petrea – 8 ani și 6 luni închisoare cu executare, Cristi Constantin Dumitran – 11 ani și 4 luni închisoare cu executare, Petrică Buriu – 10 ani și 2 luni închisoare cu executare, Ionel Popescu – 8 ani și 10 luni închisoare cu executare și Nelu Șeinoiu – 9 ani și 5 luni închisoare cu executare.

Hotărârea instanței este definitivă, iar toți acești indivizi vor merge la închisoare pentru ispășirea pedepselor.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.