Spații inedite de cazare în Tulcea: bungalourile, noua atracție a zonei

1
7893

În judeţul Tulcea, între Jurilovca și Lunca, un antreprenor din județul Tulcea a decis că este momentul să își extindă afacerea. Astfel, a hotărât să realizeze un proiect nou pentru turismul ecologic – construirea de bungalouri.

Bungaloul este un tip de casă apărut la sfârșitul secolului XIX. Caracteristica generală care îl definește este că aproape toate camerele sunt construite la nivelul terenului. Este și caracteristica pentru care mulți turiști apreciază aceste unități de cazare. Într-un bungalou ai toată intimitea de care ai nevoie, intimitate pe care un hotel nu o oferă. Din acest motiv, aceste spaţii de cazare sunt preferate în cea mai mare parte de cupluri romantice care vor să scape de rutină, dar și de familii cu copii. Într-o vizită în zonă, am întâlnit o turistă din București care a declarat, pentru Focus Press, că este vacanța ideală pentru ea și soțul ei.

“Am venit acum pentru prima oară aici și cu siguranță nu o sa fie și ultima pentru că este o locație superbă și foarte liniștită. Este prima vacanță anul acesta, trebuia să mergem pe 1 Mai într-o altă locație în Deltă dar din cauza restricțiilor nu am mai plecat și așa am ajuns aici. În plus, este și ziua unei prietene și a decis să venim aici la bungalouri. Suntem trei familii și suntem foarte mulțumiți. Nu am mai stat în genul acesta de locație și cu siguranță ne vom întoarce”, a precizat pentru Focus Press o bucureșteancă.

Prețul de cazare pentru o noapte este 350 de lei cu tot cu taxă de pescuit și mic dejun. În acest moment sunt 10 bungalouri, iar până acum investiția a ajuns la 135.000 euro.

“Este un proiect nou pe care l-am realizat pe fonduri europene pentru diversificarea activităților. Am încercat să dezvolt o structură de cazare bazându-mă pe cererea și pe lungile discuții pe care le-am avut cu oamenii care veneau la pescuit. Ei m-au încurajat să fac și o terasă aici lângă cu specific pescăresc. Este un proiect care s-a născut destul de greu, este o oportunitate extraordinară pe care planul național de dezvoltare și piscicultură a reușit să îl urnească. Adică din banii europeni să faci niște proiecte. Am reușit să facem 10 unități de cazare și acum suntem în curs de clasificare. Mai este mult de lucru, trebuie să mai facem și spațiu verde și parcări”, a precizat Radu Manolache, proprietarul unității de cazare.

Mihaela GIUGLEA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.