VIDEO. Reacţia lui Felix Stroe la întrebările despre Mirela Matichescu: “Altă întrebare?”

0
1147

PSD Constanţa a stabilit lista candidaţi pentru primăriile din judeţ (în proporţie de peste 90%), urmând ca deciziile de marţi, 4 august, să fie validate. Reamintim că nu a fost o întâlnire 100% liniştită, în sensul că nu a fost validată propunerea ca Adrian Stan săfie candidatul PSD pentru Primăria Techirghiol, în timp ce pentru Primăria Corbu nu va mai candida Nicu Lascu, aşa cum se discutase iniţial, ci Vasile Halici. De asemenea, în cadrul şedinţei, Mirela Matichescu (administratorul judeţului) a fost sancţionată.

Mirela Matichescu nu mai este vicepreşedinte în cadrul Biroului Permanent Judeţean (forul de conducere judeţean al PSD Constanţa). Potrivit preşedintelui PSD Constanţa, Felix Stroe, decizia a fost luată cu vot în unanimitate; însă, liderul de partid nu a dorit să spună presei şi care a fost motivul sancţionării, părând chiar iritat de întrebările pe acest subiect.

Prezent la Mangalia la conferinţa de prezentare a candidatului susţinut de PSD la Primăria Mangalia (Zanfir Iorguş), Felix Stroe a răspuns, în două rânduri, atunci când a fost întrebat despre situaţia Mirelei Matichescu: “Altă întrebare!”.

La întrebarea de ce a fost sancţionată Mirela Matichescu şi dacă este adevărat că motivul este acela că aceasta nu a dorit să candideze pentru funcţia de primar al comunei Valu lui Traian, Felix Stroe a răspuns: “Dar asta nu e o sancţiune. A fi sau nu fi în Biroul Permanent Judeţean este o stare de fapt. Sancţiune este mustrare, avertisment, excluderea din partid. (…) La şedinţa Biroului Permanent Judeţean au fost prezenţi 25 din 27 de membri, care au votat, în unanimitate, revocarea doamnei Matichescu din funcţie. Altă întrebare?”.

Reamintim că Mirela Matichescu este cunoscută ca apropiată a fostului ministrul Orlando Teodorovici. În prezent, Teodorovici critică frecvent actuala conducere a PSD, pe care o consideră “nelegitimă”. De altfel, Matichescu a preluat astfel de postări ale lui Teodorovici, în timp ce PSD Constanţa a decis, după cum a declarat Felix Stroe, să îl susţină pe Marcel Ciolacu la Congresul PSD din 22 august, când va fi votată noua conducere.

Mirela Matichescu a avut şi o reacţie pe Facebook după ce a fost retrasă din funcţia de vicepreşedinte, postare pe care ulterior a şters-o. Avem însă textul postării, pe care în redăm integral:

“Decizia de azi a Biroului Permanent Județean Constanța a fost aceea de a mă exclude din conducerea județeană a partidului. La baza acestei decizii pe care o consider una nedreaptă au stat două motive. Primul motiv a fost acela al refuzului de a candida, în calitatea mea de președinte al organizatiei #PSD – Valu lui Traian, pentru funcția de primar al comunei cu același nume. Decizia mea ca președinte al organizatiei a fost aceea de a îl propune ca și candidat pe dl #DragoșDumitrache, un tânăr ambițios și determinat să facă lucruri bune pentru semenii lui, pentru funcția de primar al acestei comune. În lipsa unei analize sociologice realizată la nivelul organizației județene, pe baza careia să se stabilească în mod profesionist candidații PSD cu cele mai mari șanse la funcțiile de primari și consilieri, am facut această propunere și ținând cont de rezultatele bune obținute împreună la alegerile europarlamentare si prezidențiale din 2019. Cel de-al doilea presupus motiv a fost acela invocat de câțiva lideri din conducerea organizației județene în mod neoficial referitor la “teama” că, în calitatea mea de delegat la Congresul extraordinar al PSD din data de 22 august 2020, nu voi acorda votul conducerii interimare actuale a PSD și, implicit, nu se va asigura “unanimitatea” votului organizației #Constanța. Decizia #BPJ Constanța privind excluderea mea din conducerea organizației județene, este o decizie pe care o regret și prin prisma faptului că drumul spre modernizarea partidului pare destul de anevoios dar totuși… nu imposibil! Dincolo de a învăța trebuie să înțelegem și să simțim faptul ca democrația înseamnă jumatate plus unu și NU unanimitate! Rămân în continuare membru al familiei social-democrate din România, conștientă și convinsă fiind de faptul că, oricât ar fi de dificilă reformarea celui mai mare și important partid din România, aceasta este singura garanție pentru o viață mai bună pentru români! Dincolo de orice am să mă implic cu același devotament alături de colegii mei din PSD în luptele politice care vor urma pentru a asigura constănțenilor o viață mai bună. #InsistpentruRomania #GuvernPSD #PSD #Constanta #pentruOameni”.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.