Spitalele din Constanța nu sunt în criză de oxigen: la Județean se dau în folosință noi paturi ATI și de terapie intermediară

0
223

Din cauza numărului mare de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 care au nevoie de terapie intensivă, multe spitale din țară se confruntă cu o criză de oxigen. Reprezentanții Spitalului Județean și al celui Municipal susțin, însă, că deocamdată acest lucru nu este valabil și la Constanța.

Rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în municipiul și județul Constanța se află în scădere. Marți, 13 aprilie a.c., incidența cazurilor de COVID-10 era de 4,90/1.000 de locuitori, în municipiul Constanța, adică 1.529 de persoane s-au infectat în ultimele 14 zile. La nivelul județului Constanța, rata a fost de 3,65/1.000 de locuitori. Marți, au fost raportate 105 noi cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore.

Totuși, în țară, din cauza numărului mare de cazuri grave, multe spitale se plâng că se confruntă cu o criză de oxigen, necesar în secțiile ATI. Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța susține, însă, că deocamdată această problemă nu se întâlnește și la malul mării.

„Deocamdată nu avem această problemă. Și sperăm că nici pe viitor. Noi încercăm să facem tot ce ține de noi ca să nu ne confruntăm cu o astfel de criză. Instalația de oxigen din secția ATI funcționează conform standardelor, avem stocatoare de oxigen, facem tot ce este posibil“, ne-a declarat medicul primar dr. Stela Halichidis.

Aceeași situație o întâlnim și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, reprezentanții unității medicale susținând că, deocamdată, am fost feriți, la malul mării, de o criză de oxigen, necesar cazurilor grave de COVID-19. Chiar se montează noi paturi în secția ATI, ce vor fi funcționale de săptămâna viitoare.

„Se montează instalația și pentru cele nouă paturi noi în secția ATI, nu avem problem și sperăm să nu ne confruntăm cu o astfel de criză. Mai ales că vom avea și mai multe paturi de terapie intermediară, doar cu oxigen, așa că suntem pregătiți și deocamdată nu sunt astfel de probleme“, ne-a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al S.C.J.U. Constanța.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.