Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța achiziționează echipamente si materiale pentru protectie COVID-19 pentru următorii doi ani

0
266

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța este principala unitate medicală din județ care tratează pacienții infectați cu noul coronavirus. Astfel, cadrele medicale trebuie să fie bine protejate pe tot parcursul tratamentului pe care îl aplică unui pacient. În acest sens, instituția sanitară a lansat o achiziție publică pentru achiziționarea de echipamente si materiale pentru protectie COVID-19.

Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanța reprezintă un spital de referință din județ, atât datorită adresabilității existente pe tot parcursul anului (focare de toxinfecție alimentară, epidemii, boli carantinabile, boli tropicale pentru cei care călătoresc în zonele respective, Centrul Regional IIIV/S1DA, și pentrul județul Tulcea, profilaxie și tratament antirabic, iar vara pentru turiști) cât și ca spital suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Achiziționarea echipamentelor și materialelor pentru protecție COVID-19 sunt necesare pentru protecția personalului în timpul acordării asistenței medicale, atât pe perioada pandemiei COVID-19 cât și pentru alte boli infecțioase.

În prezent, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanța deține echipamente și materiatele pentru protectie COVID-19 atât la nivelul spațiului central de depozitare a materialelor, cât și la nivelul structurilor medicale utilizatoare, unde sunt rulate zilnic în funcție de necesități, astfel că procedura de achiziție este necesară a se derula cu scopul de a menține în permanență o cantitate suficientă de produse atât pentru rulaj cât și pentru rezervă.

Astfel se dorește achiziționarea de: combinezoane de protecție (diferite mărimi), botoși chirurgicali, măști cu trei pliuri, bonete medicale, halite medicale de unică folosință, lenjerii de pat de unică folosință, mănuși din latex.

Achiziția se va face pe mai multe loturi iar valoarea totală estimată este cuprinsă între 45.086.030 lei și 105.836.369 lei. Cei interesați pot depune oferte prin platforma SEAP până la data de 7 septembrie 2020.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.