Spitalul de Infecțioase, la mâna autorităților. Dr. Iancu: “Am fost buni cât am tratat întreaga Primărie, Consiliul Local, ITM-ul… O să ne punem dorința la trecerea dintre ani ca în 2023 să ne reluăm activitatea, asta ca să nu ne gândim la 2024”

0
9788

Au trecut două săptămâni de la tragicul eveniment din Constanța, iar medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase trec printr-o situație fără precedent. Constanța, ca toată țara de altfel, se află într-un context epidemiologic grav. Mor mulți oameni, iar spitalele sunt arhipline de pacienți COVID-19.

Am fost buni cât am tratat întreaga Primărie, Consiliul Local, ITM-ul, ISU, Universitatea și lista ar putea continua. Nici nu puteai îngriji bolnavul că erai prins între telefoane date de fel și fel de nepricepuți, presiuni de la n și n persoane. Deși nici ceilalți colegi nu vor să recunoască, la SCBI, personalul medical era unul care empatiza foarte mult cu bolnavii, implicare totală, până la neglijarea familiilor. Nu mai zic de posibilitatea de administrare a oxigenului, pe care niciunul dintre celelalte spitale nu o are la parametrii de acolo. E rușinos să defilam cu viitoare proiecte. Probabil se vor finaliza în următorul deceniu. Poate greșesc, or fi alte interese, dar în niciun caz în beneficiul pacientului de rând sau al personalului medical rămas pe drumuri“, susține dr. Ana-Maria Iancu în postările sale pe rețelele de socializare.

“Nu interesează pe nimeni nici unde sunt tratați bolnavii, nici ce s-a întâmplat cu personalul”

Cât despre proiectul primarului Vergil Chițac de a reface tot sistemul, medicul susține că: “Nu interesează pe nimeni nici unde sunt tratați bolnavii, nici ce s-a întâmplat cu personalul. Se face parada cu planuri de viitor, despre unele dintre acestea noi auzind de 4 ani ca la anul se reabilitează spitalul, și tot așa. Una este să se dorească, alta e realitatea! Să nu cream confuzii! Situația este una critică la acest moment și asta o spun cei care au lucrat acolo, acum figurând numai cu numele, și rugându-se de la lună la lună să aibă unde lucra! Nu pot să las în plan secundar problema bolnavilor, și în special a celor cu COVID, că tot suntem pe “val”, din păcate vor avea de suferit prin absența acestui spital, ceea ce s-ar traduce într-un limbaj mai direct, prin creșterea numărului de decese la nivelul județului. Cred că se observă deja acest lucru!”

“Vine iarna, știm cum se mișcă lucrurile!”

Tot medicul mai susține și faptul că “din nefericire, modularul se va instala în cel mai bun caz în câteva săptămâni, vreo 12, adică 3 luni, iar referitor la spital, întregul spital este nefuncțional și în cel mai optimist scenariu, va dura câteva luni de zile. Gândiți-vă că suntem la mijlocul lui octombrie, vine iarna, știm cum se mișcă lucrurile! O să ne punem dorința la trecerea dintre ani, ca în 2023 să ne reluam activitatea, asta ca să nu ne gândim la 2024…”.

A.V.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.