Stradă surpată la Cumpăna, din cauza unor lucrări “marca Dorel”; Primăria zice că o repară din sponsorizări

0
1056

Locuitorii unei străzi din localitatea Cumpăna s-au trezit cu un șanț lung, pe aproape toată lungimea străzii, după cum spun cei din zonă.  Acesta s-ar fi format prin surparea asfaltului sub greutatea autoturismelor, din cauza unor lucrări neconforme, făcute prost încă de la început, acum 7-8 ani, când s-a făcut un sistem de preluare a apelor pluviale.

George Vasile, un localnic, a postat pe Facebook un filmuleț în care atrăgea atenția asupra calității proaste a lucrărilor făcute pe strada Ciocârliei, în urmă cu câțiva ani.  În loc să facă terasamentul din piatră, după care să toarne asfalt, au făcut terasament din pământ, iar acum locuitorii au de suferit.  Soluția lor este să mai pună piatră, să mai compacteze puțin și să lase câteva zile să se taseze sub propria greutate, apoi să mai toarne puțin asfalt și să rezolve problema”, a precizat George Vasile pe Facebook.

Și, într-adevăr, șanțul este adânc de aproximativ 40-50 de centimetri, ceea ce înseamnă că, pentru un sistem de preluare și dirijare a apelor pluviale (instalație care nu stă în presiune, cel puțin nu permanent, ci numai atunci când se înregistrează căderi masive de precipitații și cantități mari de apă pe metru pătrat), acesta nu a fost făcut cum trebuie încă de la început, ori a fost avariat în vreun fel, iar apa a luat-o mai mult ”pe lângă”.

Oamenii acuză, oficialii confirmă

Aceeași ipoteză a avut-o și viceprimarul  comunei, Florin Neagu, contactat de Focus Press.

”Lucrarea a fost făcută în urmă cu 7-8 ani. Țeava a fost băgată la cinci metri adâncime, iar constructorul, SC All Stom SRL, nu a compactat primele cote. Abia de la un metru în sus au compactat, iar apa s-a infiltrat și și-a făcut loc. Pentru reparații, le vom face noi, primăria Cumpăna. Am chemat alți constructori, pe cei de la SC Autoprima Serv SRL. Aceștia ne-au spus că trebuie băgată piatră și lăsată așa o perioadă, ca să se compacteze de la roțile mașinilor. Ni s-a spus că este cea mai bună metodă de compactare, ca să se facă în timp. Apoi vom turna asfalt”, a declarat viceprimarul comunei.

Mai departe ar fi problema banilor, însă vicele ne-a explicat că primăria nu va da nici un ban pentru aceste reparații, întrucât s-a găsit un sponsor care va achita integral factura pe reparații.

O firmă cu renume, abonată la bani publici

Curios este cum o firmă care are în palmares zeci de contracte cu statul, a făcut o lucrare ”marca Dorel”, dintr-o lucrare aparent banală, unde pământul s-a surpat în numai câțiva ani.

Despre această firmă putem spune că, potrivit Registrului Comerțului,  ”Al Stom Company SRL”  este deţinută de cunoscutul om de afaceri Alexandru Papadumitru, unul dintre afaceriștii influenți pe plan economic, dar și politic, mai ales aici, la malul mării.

Potrivit datelor oficiale, Al Stom Company a contractat lucrări de aproape 77 de milioane de euro, în principal de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, dar şi de la Compania Naţională Administrarea Canalelor Navigabile SA, Compania Naţională de Investiţii, primăriile din Cumpăna, 23 August, Lumina, Deleni etc. Al Stom Company SRL a raportat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 25527361 lei şi pierderi de 2.980.302 lei, cu 143 de angajaţi. În 2017, firma declara datorii totale de 23.608.463 lei, iar debitele la bugetul de stat pentru care este acum executată de ANAF se ridică la 1.113.800 lei.

Daniel ALBU

VIDEO:

Publicată de George Vasile pe Luni, 29 iunie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.