Telegondola a ieşit din insolvenţă. Se are în plan extinderea ei, fie spre Mamaia Sat, fie spre City Park Mall

0
1773

Bogdan Baraţă, consilier judeţean PNL, a vorbit în cadrul unui interviu acordat Focus Press despre activitatea la nivelul Consiliului Judeţean Constanţa, el explicând în acest context, pe larg, situaţia legată de transportul elevilor. Decontarea transportului nu va avea loc, a spus Baraţă, deşi există o decizie a instanţei în acest sens, până când guvernanţii, parlamentarii, nu vor indica şi sursa de finanţare. În afară de discuţia privind „raportul de activitate” al consilierului, Baraţă a răspuns şi întrebărilor legate de Telegondola S.A., o societate în cadrul căreia este, începând din luna noiembrie, preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Bogdan Baraţă a anunţat, în cadrul interviului acordat Focus Press că Telegondola a ieşit din insolvenţă şi că anul 2021 este primul an când societatea reuşeşte să fie pe plus, în sensul în care profitul nu mai merge către acoperirea datoriilor istorice, ci către rezervele financiare. Însănătoşirea societăţii ai cărei acţionari sunt statul (prin Ministerul Economiei) şi Primăria Constanţa conduce acum şi la planuri privind investiţii, ca de exemplu extinderea telegondolei.

Bogdan Barață

„2021 este primul an din istoria societăţii când societatea va fi în poziţia de a împărţi dividende către asociaţi. Nu este o sumă colosală, vorbim despre aproximativ 600 de mii de lei, care, prin proiecţia de buget din 2021 au fost alocaţi ca acea parte din profit care va fi distribuită către asociaţi. În condiţiile în care vorbim despre o societate care îşi realizează veniturile în regim sezonier, cumulat 4 luni de activitate, ea îşi realizează veniturile pe un an întreg. Nu doar că şi-a realizat veniturile în 2021, conform proiecţiei de buget, ci chiar s-a depăşit. (…) Personal, aş vrea să avem o atitudine responsabilă şi prevăzătoare, în sensul în care, cu toate creşterile astea de preţuri, diferenţa în plus de venituri realizate să nu se ducă în dividende, ci în constituirea unei rezerve suplimentare a societăţii, astfel încât să avem o minimă siguranţă. (…) Mă gândesc la investiţii care să genereze performanţă economică. Pe de altă parte, această societate proaspăt ieşită din insolvenţă nu îşi poate permite ca în următorii 5 ani, 5 exerciţii bugetare, să mai fie vreodată în situaţia de incapacitate de plată, pentru că atunci, potrivit legii, singura soluţie este falimentul direct. Nu mai ai şansa unei reorganizări”, a declarat Bogdan Baraţă.

Liberalul a făcut precizări şi în legătură cu incidentul de astă-vară, când telegondola din Mamaia s-a oprit, el explicând că în niciun moment cei aflaţi în gondole nu au fost în pericol. Dar, a adăugat Baraţă, sunt necesare anumite investiţii. Pe lângă cele legate de confort şi siguranţă, se are în vedere şi o extindere a telegondolei.

„Pe bugetul de anul acesta şi lucrăm la elaborarea unui caiet de sarcini, dorim un studiu de fezabilitate care să ne spună în ce măsură este viabil economic şi, în aceeaşi măsură, care este soluţia tehnică de extindere a acestei reţele de telegondolă, fie spre nord, spre Mamaia Sat, fie spre sud, potenţial spre zona City – bulevardul Soveja. (…) Vom încerca să introducem şi ideea de mobilitate urbană în acest studiu”, a mai precizat Baraţă.

Interviu integral:

A.C.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.