Teo Hira s-a apucat să verifice cine sunt chiriaşii sau proprietarii de locuinţe ANL şi a început să dea de “vedetele” Constanţei

0
3801

Noua conducere a Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa a început să verifice toate spaţiile gestionate de instituţie, precum şi contracte semnate în mandatele foştilor primari.

Teo Hira, actualul director al RAEDPP a dispus, printre altele, şi verificarea contractelor de închiriere sau de vânzare-cumpărare privind locuinţele construite în regim ANL. Solicitat să spună ce a descoperit, preliminar, în cazul locuinţelor ANL, Hira a declarat, în exclusivitate pentru Focus Press: „La Constanţa au fost construite, de la începutul acestui program de construire de locuinţe ANL, 554 de unităţi locative. Din totalul de locuinţe, 354 au fost vândute, iar restul au fost închiriate. 12 din actualii sau foşti angajaţi ori rude de gradul I ai unor actuali sau foşti angajaţi de la RAEDPP au contracte active de închiriere pentru locuinţe ANL. Alţi 14 au contracte de vânzare pentru astfel de locuinţe. 6 din angajaţi sau foşti angajaţi – surprinzător – au avut demnitatea să renunţe la acele locuinţe închiriate”, a spus Teo Hira.

Dintre persoanele în cauză, de precizat că doar o parte sunt oameni care nu îşi permiteau luxul achiziţionării unor locuinţe de pe piaţa imobiliară. Altele, ca de exemplu Alexandru Pilat sau Radu Babuş (fii ai unor foşti directori din Primăria Constanţa) nu sunt neapărat nişte nevoiaşi, a precizat acelaşi Teo Hira.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.