Orlando Teodorovici a propus un amendament prin care terasele construite ilegal să NU mai fie demolate! Motivul suspectat de toată lumea: să salveze restaurantul Mirelei Matichescu

0
2885
Bogdan Bola și Eugen Teodorovici

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a început, în luna mai, un control al firmelor de pe plajele din Constanţa şi Năvodari. Nu mai puţin de 140 beach-baruri erau construite ilegal, aşa că autorităţile au aplicat amenzi în valoare de circa 75.000 de lei şi au dispus demolarea construcţiilor. Mai mult decât atât, ABADL a întocmit o listă cu toate construcţiile ilegale pe care le-au descoperit în urma controlului, listă care a ajuns la Parchetul Curţii de Apel Constanţa. Doar că, în cursul zilei de miercuri, 24 iunie, Senatul a aprobat un amendament prin care construcţiile ilegale amplasate pe plajă nu vor mai fi demolate şi pot funcţiona în continuare până la autorizare. Acesta a fost inițiat de Eugen Teodorovici.

Bogdan Bola, directorul ABADL nu a rămas indiferent la această acțiune și a replicat imediat. „Povestea este simplă și pur românească. A fost adoptat la Senat un proiect de lege pentru salarizarea poliţiştilor. Nimic deosebit, însă în acest raport era introdus un amendament semnat de senatorul PSD Eugen Teodorovici, care spune că toate construcţiile ilegale amplasate pe plaje şi care au fost construite fără autorizaţie de construcţie pot funcţiona în continuare până la autorizare şi nu pot fi demolate. Oare de ce tocmai acum..când ABADL chiar începuse să facă publice toate ilegalitățile din acest sector…? Retorică întrebarea, evident. Ce ar mai fi de zis? PSD are în continuare majoritate și în Camera Deputaților, deci este foarte posibil ca acest amendament să treacă și de forul decizional. Asta va bloca tot demersul început de noi, cei de la ABADL, de a încerca să readucem un strop de normalitate și legalitate pe plajele noastre. Dar să spui, precum Orlando, că nu știai situația din teren, când ai avut Guvern – majoritate parlamentară – administrație locală și județeană- conducere ABADL toți de aceeași culoare politică, înseamnă că ne ia pe toți de proști. Până când acest amendament, absolut aberant din punct de vedere juridic, se va publica în Monitorul Oficial, noi vom continua să ne facem treaba. Într-un ritm susținut chiar. Iar după ce va trece, vom apela la toate pârghiile legale și juridice pentru a-l ataca la Curtea Constituțională! Asta clar!

Potrivit unei anchete g4media, Teodorovici are legături indirecte cu terasele de pe litoral. Potrivit declarației sale de interese, Eugen Teodorovici este asociat în firma TMC Romteam Business SRL cu George Răzvan Micu. George Răzvan Micu este, la rândul său, administrator al firmei Noche Caliente SRL, al cărei acționar unic este Mirela Matichescu, administrator public al județului Constanța. Firma Noche Caliente a închiriat două sectoare de plajă la Năvodari și a ridicat fără autorizație baruri și terase, care acum trebuiesc demolate, după cum a anunțat șeful Administratiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, Bogdan Bola. Una dintre aceste terase pe plajă se numește Massaranduba. Mirela Matichescu, care deține 100% din firma administrată de partenerul de afaceri al lui Eugen Teodorovici, a contestat în instanță decizia de demolare.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.