Traficant de droguri, scutit de închisoare în schimbul unei amenzi!

0
1462
sursa foto: playtech.ro

Un cunoscut traficant de droguri din Constanța a încheiat acord de recunoaștere a vinovăției, astfel încât a fost condamnat la o pedeapsă mult mai blândă. Adică nu a mai fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate, însă va avea de plătit o sumă de bani, probabil cât valoarea unei ”tranzacții”.

Trecând peste detaliile privind activitatea infracțională, care nu este deloc săracă, în acest dosar în care individul, A. George, a semnat acord de recunoaștere a vinovăției, potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, instanța ”condamnă pe inculpatul A. George la pedeapsa de 2.400 lei reprezentând 120 zile-amendă, a 20 lei sumă corespunzătoare unei zile (…) condamnă pe inculpatul A. George la pedeapsa de 3000 lei reprezentând 150 zile-amendă (…) aplică pedeapsa cea mai grea, de 3000 lei la care se adaugă un spor de 800 lei (reprezentând o treime din cealaltă pedeapsă). În final, inculpatul A. George va fi condamnat la pedeapsa de 3.800 lei amendă penală (…) se stabilesc cheltuieli judiciare în cuantum de 3000 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 31 iulie 2020”, se arată în încheierea de ședință.

Adică 3.800 de lei, plus 3000 de lei cheltuieli de judecată, bani pe care traficanții de droguri îi fac la colțul străzii, într-o seară. Dar, așa cum nici hotărârea judecătorească nu poate aplica amenzi mai mari decât maximul prevăzut de lege, așteptăm ca pe viitor să apară și alți traficanți care să încheie acorduri de recunoaștere a vinovăției, în cazuri similare,  după care să-și continue activitatea. Pentru că, până la urmă, nu sunt prinși în fiecare zi, iar 3000 -4000 de lei se fac într-o zi – două.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.