Turiștii, întâmpinați de gunoaie în stațiunea Mamaia. Cine e de vină?

0
390

Dacă la începutul verii restricțiile impuse de pandemiei de coronavirus au păstrat plajele libere, iar țărmul mării a fost mai curat ca oricând. Însă, acum, aproape de sfârșitul sezonul estival, plajele, faleza și drumurile de acces către plaje sunt sufocate de gunoaie. Vina? Pe deoparte agenții economici care lasă gunoaiele la întâmplare, iar de cealtă parte turiștii și constănțenii care aruncă gunoaiele în voia sorții.

Cu pubelele pline ochi, oamenii veniți să-și petreacă vacanța la malul mării sunt nevoiți să treacă fix pe lângă gunoaie pentru a ajunge pe plajă. Mirosul nu este deloc unul plăcut, având în vedere că resturile menajare stau în căldură.

Oamenii spun că nu le place, dar că asta este situația. „Este mizerie, într-adevăr. Mai mult pe plajă, că mai aruncă unul-altul câte ceva, nu toți. Da ce să facem, ține de educația fiecăruia”, a precizat o vârstnică.

În ceea ce privește pubelele pline ochi care se aflau lângă intrarea unui hotel, turiștii spun că este destul de neplăcut, dar că autoritățile ar trebuie să ia măsuri. „Stăm cazați aici în zonă și în fiecare zi gunoiul este la fel. Vă dați seama că este foarte neplăcut să trecem pe lângă el, dar nu avem ce face. Cred că autoritățile de aici ar trebui să ia măsuri pentru că până la urmă suntem într-o stațiune turistică”, a declarat o femeie din Cluj.

Primăria Municipiului Constanța atenționa, la începutul lunii iulie, persoanele juridice din stațiunea Mamaia cu privier la faptul că deșeurile vor fi colectate doar în timpul nopții. Reprezentanții societăților comerciale trebuie să știe și că, dacă vor scoate deșeurile în afara orelor menționate în graficul de ridicare ce le va fi comunicat, riscă amenzi cuprinse între 500 și 1.000 lei, conform prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.