Zonă de Triaj Epidemiologic, amenajată la intrarea în Spitalul din Năvodari

0
716

Spitalul din Năvodari se deschide la începutul lunii septembrie și va respecta toate recomandările Ministerului Sănătății cu scopul de a proteja pacienții, personalul medical și cel auxiliar de  infecția cu noul coronavirus.

Încă de la intrarea în unitate, a fost realizată o zonă exterioară de Triaj Epidemiologic. Facem precizarea că triajul epidemiologic în perioada pandemiei de COVID-19 este esențial pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Triajul epidemiologic constă în măsurarea temperaturii și completarea unui chestionar. În timpul triajului purtarea măștii de protecție va fi obligatorie. De asemenea, la întrarea în spital pacientul va fi nevoit să își dezinfecteze mâinile.

Zilele trecute dr. Cătălin Grasa, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Constanța, în subordinea căruia se află unitatea de tratament, a efectuat o vizită de lucru la Spitalul din Năvodari.

Cadrele medicale de la Spitalul din Năvodari își propun să ofere servicii medicale de calitate, care să ȋmbunătăţească starea de sănătate şi să crească nivelul de satisfacție al pacienţilor.

Pentru înființarea unității de tratament a fost nevoie și de acordul Ministerului Sănătății. După ani de așteptare și multe drumuri făcute la București, reprezentanții Consiliului Județean Constanța și cei ai administrației locale, foști și actuali edili, au reușit să realizeze un sector spitalicesc modern, ușor accesibil, dotat la standarde europene, cu personal bine pregătit, pus ȋn slujba cetăţeanului. “Unitatea de tratament ar fi trebuit deschisă încă din luna aprilie, însă starea de urgență și apoi starea de alertă au încetinit procesul de angajare a personalului. În Centrul de Sănătate vor activa 73 de cadre medicale (41 cadre în Centru și 32 de cadre UPU-SMURD). Vor exista 9 specialități medicale și o Unitate de Primiri Urgențe – SMURD. Spitalul Năvodari va prelua urgențele și cazurile medicale din toată zona de nord a județului. Primăria a investit 4 milioane lei în reabilitarea și modernizarea Centrului“, susține administrația locală. De menționat faptul că în curtea Spitalului din Năvodari funcționează și substația de Ambulanță.

Alexandra VASILE

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.