Un alt cal în agonie a fost găsit în apropiere de satul Văleni

0
428
Calul a fost abandonat pe marginea drumului. FOTO Facebook

În timp ce poliția, autoritățile locale și mai multe ONG-uri adunau caii abandonați pe un câmp de lângă Techirghiol, un alt caz de cruzime față de aceste animale era descoperit în celălalt capăt al județului. Un cal epuizat și doar pielea și oasele, zăcea mai mult mort decât viu pe marginea unui drum din apropiere de Băneasa.

Calul agonizând a fost găsit de o reprezentantă a Asociației pentru Protecția Animalelor „Măriuța”, în apropiere de satul Văleni.

Nu e mort. E epuizat, slab, abandonat, muncit, probabil foarte bolnav. Încerc să-mi găsesc forțele. Mă ajutați să-l salvez? Trebuie intervenit urgent. E un drum extrem de lung. Am nevoie de ajutor. Singură, mi-e absolut imposibil“, a postat aceasta pe pagina Asociației.

De asemenea, a sunat și la 112 pentru a cere ajutorul

„În jurul orei 15.10, polițiștii Secției 8 Rurală Băneasa au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe DJ 391A, pe marginea drumului, se află o cabalină căzută. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă. Cabalina a fost ridicată și adăpostită, în vederea acordării de îngrijiri de specialitate.

În cauză se efectuează verificări pentru stabilirea proprietarului, urmând a fi luate măsurile legale care se impun“, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.