S-a reușit salvarea a 35 de cai din zona Techirghiol. Cabalinele au fost duse într-un adăpost

0
5699
Caii salvați au fost duși într-un adăpost. FOTO Primăria Techirghiol

Reprezentanții Primăriei Techirghiol au anunțat că în urmă unor sesizări venite atât pe rețelele sociale cât și de la diferite persoane, 35 de cai au fost salvați de autorități și duși în adăposturi specializate pentru îngrijire.


Acțiunea s-a desfășurat pe rază orașului Techirghiol, caii fiind adunați de autorități de pe terenurile extravilane. La acțiune au participat reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare Constanța, Poliției din Techirghiol, Poliției Locale Techirghiol și medicul veterinar din orașul Techirghiol.

Identificarea și strângerea cailor a durat câteva ore având în vedere suprafața mare de terenuri agricole dar și condițiile meteo care au îngreunat accesul autorităților.

Anchetă privind identificarea proprietarului sau proprietarilor cailor este în plină desfășurare, având în vedere că din cei 35 de căi doar 6 erau microcipați.

„Precizăm că niciunul din exemplarele găsite de autorități nu era în evidența Registrului Agricol al Primăriei Techirghiol. Pentru salvarea animalelor au venit în ajutor mai multe ONG-uri. Reprezentanții DSV Constanța și cei ai Poliției Naționale au emis o ordonanata de reținere a animalelor și au decis transportarea lor la o fermă din comună Peșteră pentru a primi îngrijiri medicale și hrană. Le mulțumim tuturor celor care s-au implicat în această acțiune de salvare a cabalinelor“ au transmis reprezentanții Primăriei Techirghiol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.