Un constănţean, către Rusu: “Domnu’ vice, solicitaţi dumneavoastră demisia Feliciei Ovanesian şi a lui Horia Constantinescu şi vă credem că lucraţi pentru locuitorii oraşului”

1
2065

Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța a fost elaborat de city managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian, de Horia Constantinescu, directorul executiv al Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța, împreună cu mai mulți specialiști din aparatul de specialitate al P.M.C., a anunţat zilele trecute viceprimarul Ionuţ Rusu pe reţeaua de socializare Facebook.

Tot vicele transmitea constănţenilor că: “Implicarea mea în elaborarea acestui document este auxiliară în sensul în care, împreună cu colegii mei consilieri dar și cu experți din partid, am realizat o serie de completări pe care le-am transmis echipei care a lucrat la proiect. Fac aceste precizări în urma declarațiilor apărute în spațiul public prin care am fost indicat ca unul dintre realizatorii acestui regulament. Țin să vă reamintesc că, în urma sesizărilor pertinente primite din partea constănțenilor dar și a presei, am întocmit, împreună cu colegii mei consilieri locali, o serie de modificări la regulament pe care le-am transmis atât echipei care a realizat documentul cât și primarului Vergil Chițac“.

În replică, constănţenii i-au cerut viceprimarului demisia celor care au elaborat regulamentul. “Domnu’ vice, vrem demisia celor care au încercat aşa ceva. Solicitaţi dvs. demisia Feliciei Ovanesian şi a lui Horia Constantinescu şi vă credem că lucraţi pentru locuitorii oraşului. Altfel, sunteţi gască toţi“, i-a scris Vlad Barbu. Un alt contănţean a iniţiat o petiţie pentru anularea regulamentului privind parcările.

Regulamentul prevede o taxă de 7 lei pe oră, plus TVA, în primele două ore, pentru parcarea din zona 1. A treia oră costă 15 lei plus TVA. În această zonă sunt cuprinse 1.727 de locuri de parcare aflate în zonele centrale.

Dacă tariful ar fi unul mic, atunci acestea ar fi ocupate toată ziua de aceeaşi maşină, uitată acolo în dispreţul celorlalţi! Lângă fiecare parcare din listă vor fi parcări cu 1 ron/zi. Este adevarat că va trebui să se meargă pe jos 10 metri în plus, iar pentru unii poate părea prea mult! Cum să nu mai parcăm în uşa magazinului sau instituţiei?! Să nu mai lăsăm 10 ore maşina până ne trece cheful de stat în zonă?! Ar trebui să acceptăm ideea că trebuie să ne respectăm, să înjurăm mai puţin şi să analizăm mai mult!”, a declarat Horia Constantinescu, directorul executiv adjunct al Direcției Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța.

Un alt constănţean propune amenajarea parcărilor cu fonduri europene: “365 lei /an să mă învârt în jurul blocului cu maşina ca şi până acum? Vrei vinetă? Construieşte parcări prin fonduri europene, nu cu “Doamne ajută!”. Nu puteţi măcar să-l copiaţi puţin pe Ilie Bolojan (edil de Oradea -n.r.)? Gata! S-a venit cu foamea de bani? La muncă domnilor că nu v-am ales să ne inventaţi alte taxe! În centru puteţi pune şi 20 lei ora de parcare, dar să plătească şi angajaţii primăriei, cosiliului şi prefecturii, nu abonamente pentru speciali

Alexandra VASILE

Citeşte şi:

1 COMENTARIU

  1. Eu as cere sa fie demis consilierul primarului Chitac mai ales dupa ce de nenumarate ori a afirmat ca e putin 7 lei ca el vrea 10 lei.
    Cu o indolenta de nedescris a explicat ca dansul parcheaza masina in fata casei si de ce e bine sa fie taxele asa mari.
    As dori sa plateasca si el taxa de resedinta ca parcheaza masina pe strada desi pe acte autorizatiei de constructie probabil ca trebuie sa parcheze masina in curte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.