Un cunoscut afacerist, vizat de expropriere: Municipalitatea vrea să amenajeze o stradă nouă, care să preia traficul de pe Bulevardul Aurel Vlaicu

0
4046
Randare stradă nouă paralelă cu Bulevardul Aurel Vlaicu, între străzile Topazului și Rubinului. FOTO: Primăria Constanța

Consiliul Local Constanța se va întruni vineri, 26 mai 2023, în ședință ordinară, pentru a supune la vot mai multe proiecte de hotărâre. Printre acestea se numără și cel privind aprobarea declanşării procedurii de expropriere a terenului proprietate privată de 350 mp, situat pe amplasamentul obiectivului de investiţii de utilitate publică şi de interes local „Realizare stradă/arteră colectoare între strada Topazului şi strada Rubinului din municipiul Constanţa“.

În această zonă, Primăria intenționează să amenajeze o arteră pentru colectarea traficului de pe Bulevardul Aurel Vlaicu, adică se propune o nouă stradă, paralelă cu Bulevardul Aurel Vlaicu, care să conecteze străzile Rubinului și Topazului.

Afaceristul Ghiță Pelehra, vizat de Municipalitate pentru expropriere

Suma estimată pentru despăgubirea pentru terenul în suprafață totală de 350 mp este de 66.500 de euro, echivalentul a 328.723 de lei.

Încă de anul trecut Primăria Municipiului Constanța a demarat procedurile pentru acest obiectiv de investiții, iar aleșii locali au votat, într-o ședință din vara anului 2022, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza Studiu de fezabilitate pentru „Realizare stradă/arteră colectoare între strada Topazului și strada Rubinului din municipiul Constanța“.

Conform unui raport, în situația actuală, pe terenul studiat, majoritatea spațiului dintre Bulevardul Aurel Vlaicu și limita de proprietate a construcțiilor este ocupat de mașini parcate spontan pe domeniul public neamenajat. Proiectul a obținut undă verde și din partea Agenției pentru Protecția Mediului Constanța.

Se intenționează, astfel, crearea unei străzi care să preia traficul din Bulevardul Aurel Vlaicu înspre străzile perpendiculare existente (strada Topazului, strada Safirului, strada Perlei, strada Opalului, strada Agatului, strada Smaraldului și strada Rubinului). Se propune și amenajarea, de-a lungul noii străzi, și locuri de parcare, spațiu pietonal și spațiu verde irigat, elemente de mobilier urban.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.