Un fals avocat din baroul Bota, judecat la Constanța pentru exercitarea fără drept a acestei profesii

0
377
Palatul de Justitie Constanta- foto-arhiva

Un așa-zis “avocat” din falsul ”Barou Constituțional” înființat de Pompiliu Bota, este judecat la Constanța pentru exercitarea fără drept a profesiei de avocat, pentru purtarea  însemneor unui barou și a robei de avocat, plus alte fapte conexe.

Nicușor Teodorescu, un controversat personaj, se judecă la Constanța cu Uniunea Națională a barourilor din România și cu Baroul iași, obiectul dosarului fiind: “Infracțiuni la alte legi speciale”, mai exact, pentru faptul că se pretinde a fi avocat și îmbracă roba specifică acestei profesii în sălile de judecată.

Magistrați amenințați cu dcapitarea!

La o simplă căutare pe Google, numele individului apare în strânsă legătur cu unele scandaluri similare din alte județe. Recent, falsul avocat a fost acuzat că a amenințat cu moartea unii magistrați, mai exact că îi decapitează.

În pagina de deschidere a site-ului Facebook „Avocat Nicuşor Teodorescu” este prezentat inculpatul în robă avocaţială, fiind menţionate şi datele de identificare şi de contact ale autointitulatului său sediu profesional. În ceea ce priveşte site-ul ,Statul DACIA “, se face menţiunea că inculpatul Teodorescu Nicuşor ste primul autor al aşa-numitului „Act din data de 25.09.2016 de ÎNFIINŢARE al STATULUI DACIA” , înaintat mass-media la sfârşitul anului 2016, în care inculpatul se autoproclama şef al acestui stat. În data de 25.04.2017, la orele 18:09, inculpatul postează pe site-ul Statul DACIA ” textul: „TATĂL Meu are din nou TENDINŢA de SUICID urmare a ABUZURILOR PARCHETARI MILITIANI JUDECĂTORI. ANUNT PUBLIC şi dau scris şi semnez DACA MOARE un membru al familiei. PRIMA DATA O DECAPITEZ pe OTREPA judecătoare Pavel Andreea Lucia apoi pe PARCHETARUL Iancu Traian Laurenţiu“, se menţionează în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, citat de Adevărul.

Potrivit acestora, la aceeaşi dată, pe site-ul „Avocat Nicuşor Teodorescu“, începând cu orele 22:11, inculpatul ar fi postat mai multe texte, presărate cu expresii obscene şi ameninţări: ”OMORI OTREPELE. Ramân otrepe fără cap”  (ora 22:11). ”Rataţii astia merg la crematoriu in câteva minute, planificat si organizat…” (ora 22:26), „ Nici o târfa fie ea judecătoare, procuroare. avocata, militeanca etc. nu mai este in siguranţa. Să te uiţi peste umăr pas cu pas şi secundă de secundă că sunt cu satârul în spatele vostru. ...” (ora 22:20). În data de 27.04.2017, pe site-ul „Avocat Nicuşor Teodorescu“, începând cu orele 00:36. inculpatul postează mai multe texte, cu acelaşi caracter, din care se menţionează: “Dă DOAMNE să mă scoată NEBUN să îi scurtez de cap în voie. Să umblu cu căpăţânile lor în p…. ” (ora 00:36), „… Iasă că mă dau nebun si va trimit in IAD (ora 00:41), Pavel Andreea Lucia, parchetarul p…..Iancu Traian Laurenţiu: fugiţi din România cat mai aveţi vreimv va ajungeţi la S____ de RUPE. ” (ora 01:16). 

Însă instanța l-a achitat în dosarul deschis pentru aceste amenințări, din lipsă de probe, asta deși în mterialul probator apăreau și aceste mesajele postate pe Facebook.

Nu demult, același “avocat” a avut tpeul să ceară recuzarea unui judecător, însă nu a fost băgat în seamă.

Propus pentru internare în ospiciu

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, s-a aflat dosarul penal nr.3559/P/2016. prin care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Nicuşor Teodorescu, pentru comiterea infracţiunilor de „exercitarea fără drept a unei profesii“, „ folosirea fără drept a denumirilor de Barou, Uniunea naţională a Barourilor din România, a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, precum şi folosirea însemnelor specifice profesiei şi purtarea robei de avocat” şi de „înşelăciune“.

Potrivit adevărul.ro,dosarul penal menţionat a fost repartizat, spre soluţionare, unui poliţist judiciar, cauza fiind în supravegherea procurorului Iancu Traian Laurenţiu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi. Potrivit procurorilor gălăţeni, Teodorescu nu a dat curs citaţiilor primite, adoptând o atitudine de frondă, inclusiv prin ameninţarea agenţilor procedurali ai poliţiei, veniţi să-i înmâneze citaţia, cu cei doi câini de rasă pe care îi deţine şi prin purtarea la brâu a unui toc de pistol. În ianuarie 2017, procurorul de caz a formulat propunerea arestării preventive a inculpatului Teodorescu, însă solicitarea a fost respinsă pe motivul suspiciunii existenţei unei stări de boală psihică în măsură să-i fi abolit discernământul inculpatului asupra faptelor sale.

 În vederea stabilirii existenţei discernământului inculpatului, prin hotărârea judecătorului de drepturi şi libertăţi a fost încuviinţată aducerea lui Teodorescu la sediul Serviciului Clinic de Medicină Legală Galaţi în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice. Mandatul de aducere a fost pus în executare, poliţiştii înregistrând video întreaga operaţiune, dat fiind comportamentul avocatului. 

Aceeași sursă citată susține că, dincolo de ameninţările postate pe Facebook, cu ocazia punerii în executare a mandatului de aducere a lui Teodorescu la sediul IPJ Galaţi, asupra acestuia au fost găsite două cuţite şi un box. Ulterior, cu ocazia introducerii falsului avocat în arestul IPJ Galaţi, în bagajul acestuia a fost găsit un al treilea cuţit, precum şi un toc de pistol.
Teodorescu a refuzat examinarea sa psihiatrică, procurorul de caz formulând propunere  de internare nevoluntară în cadrul Spitalului de Psihiatrie pentru o perioadă de trei zile.

S-a cerut strămutarea dosarului

Revenind în prezent, la Curtea de Apel Constanța a fost judecată, marți, 19 ianuarie, cererea de strămutare adosarului aflat pe rolul Judecătoriei, cerere respinsă de instanță. Prin urmare, dosarul, aflat încă în faza de fond, va fi judecat în continuare la Constanța, iar următorul termen va ava loc pe data de 27 ianuarie.

În ceea ce privește acest ”Barou Constituțional”, înființat de Pompiliu Bota, se știe că nu este recunoscut de Uniunea Barourilor din România, deși membrii acestuia susțin că, de fapt, este singurul baroul care funcționează legal, în timp ce barourile tradiționale ar funcționa în afara legii.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.