Asociaţia Constanţa Altfel a pierdut procesul cu firma lui Grigore Comănescu

0
729

Asociația ”Constanța Altfel” a înregistrat o înfrângere în instanță. Marți, judecătorii au respins recursul formulat de reprezentanții asociației împotriva hotărârii instanței de fond, într-un dosar în care a cerut anularea unui act administrativ.

În urmă cu doi ani, Asociația ”Constanța Altfel” a cerut instanței anularea autorizaţiei nr 149/19.02.2018, eliberată de Primăria Constanța societății Comprest Util SRL, aparținând afaceristului Grigore Comănescu, pentru ridicarea unui bloc pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr. 179A.

Este vorba despre un imobil S+P+6E-7E, iar terenul despre care se vorbește în acest dosar este de 2.121 metri pătrați, cumpărat de societatea lui Grigore Comănescu în iulie 2004. Inițial, suprafața de teren avea ca destinație ”spațiu verde”, însă, după 4 ani de la data încheierii contractului de vânzare/cumpărare, destinația acestuia a fost schimbată, prin act adițional, în ”construire imobil locuințe S+P+6E-7E”

După cum spuneam, în urmă cu doi ani, Primăria a eliberat autorizația de construire a imobilului, iar asociația s-a opus, deschizând acțiune în instanță.

Pe data de 15 octombrie 2019, Tribunalul Constanța –  instanța de fond – a respins acțiunea ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă. Sentința a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Constanța. Aici, reprezentanții societății Comprest Util SRL, care are calitate de pârât, alături de Primăria Constanța, au cerut strămutarea procesului la Curtea de Apel Galați. Analizând motivele de recurs, judecătorii de la Galați au respins recursul formulat de ”Constanța Altfel” ca nefondat, iar această hotărâre este definitivă.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.