Un inculpat din dosarul „Mafia din Port“ și-a dat foc la valiză după ce a furat dintr-o firmă de pe Vârful cu Dor, două zile la rând

0
7644
Suspectul a fost încătușat. FOTO Cătălin SCHIPOR

Ionuț Dumitru Arotăriței a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, după ce a furat din cadrul unei firme de pe strada Vârful cu Dor, două zile la rând. În plus, el a condus și un autovehicul fără a avea permis. Acesta este cunoscut cu multiple condamnări și chiar a făcut parte din dosarul „Mafia din Port“. Judecătorii au precizat că individul prezintă un pericol ridicat pentru societate.

Ionuț Dumitru Arotăriței a fost condamnat, pe 20.04.2023, la 3 ani de închisoare în regim de detenție. Decizia Judecătoriei Constanța nu a fost definitivă, astfel că a fost depus apelul, care se va judeca pe 15.06.2023, la Curtea de Apel Constanța.

La data de 6.08.2022, ora 21.52, lucrătorii Secției 5 Poliție Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în incinta SISPA, situată pe strada Vârful cu Dor, iar din fața depozitului ce aparține unei societăți au sustras mai mulți saci de adeziv. Este vorba chiar despre Ionuț Dumitru Arotăriței, care a furat și pe 5 august, dar și pe 6 august, din cadrul aceleiași firme.

A fost identificată mașina cu care a venit la furat, astfel fiind probată și infracțiunea de conducere a unui autovehicul fără permis.

Din fișa de cazier judiciar a inculpatului, judecătorii au constatat că acesta are numeroase antecedente penale, încă din anul 2006, aspect ce denotă o perseverență infracțională deosebită a inculpatului, acesta prezentând un risc extrem de ridicat de recidivă. De altfel, magistrații au observat că executarea mai multor pedepse în regim de detenție și reiterarea comportamentului infracțional, chiar și după eliberare, sunt de natură a întări convingerea instanței că inculpatul prezintă un pericol ridicat pentru societate și că acesta a dezvoltat un adevărat mod de trai din comiterea faptelor ilicite. Prin urmare, l-au condamnat la 3 ani în regim de detenție.

Așa cum am precizat, Arotăriței are antecedente penale. A făcut parte și din dosarul „Mafia din Port“. Este vorba despre mai mulți poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Transporturi Maritime (SPTM) Constanţa și agenți de pază acuzaţi că i-au sprijinit şi favorizat pe hoţi în activităţile acestora privind sustragerea, transportarea şi supravegherea acestor operaţiuni ilegale.

În ceea ce-i priveşte pe poliţişti şi pe agenţii de pază, acuzaţiile au fost de complicitate la furt calificat, luare de mită, primirea de foloase necuvenite, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, folosirea unor informaţii nedestinate publicităţii ori permiterea unor persoane neautorizate de a avea acces la ele, abuz în serviciu în formă calificată, trafic de influenţă şi alte fapte, toate comise în concurs real. Hoţii Carmil Şipoş, Daniel Corâciu, Ionuţ Arotăriţei, Marcel Crăciun, Iulian Dorel Munteanu, Constantin Acozmulesei, Georgian Ştefan Poenaru, Mihail Fângru, Andrei Botez şi Ciprian Stoica, în schimb, sunt acuzaţi de furt calificat şi dare de mită.

Liliana BELCIUG

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.