Un individ racolat de pe străzi, ajuns mare “afacerist”, a înșelat zeci sau chiar sute de firme din toată țara. Își așteaptă pedeapsa la Constanța

0
3079
Judecătoria Constanţa

Valentin Laurenţiu Chircu, un individ devenit peste noapte mare ”afacerist” în urmă cu mai bine de 10 ani, este cercetat la Constanța într-un dosar penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Ca reprezentant al unei firme, acesta a tras țepe mai multor companii din țară, folosind file CEC fără acoperire sau carduri bancare falsificate.

Povestea lui Valentin Laurenţiu Chircu (cu ultimul domiciuliu cunoscut în Târgu Jiu) este una fascinantă. Bărbatul nu a avut și nu are nici în prezent vreun bun mobil sau imobil în proprietate, dar a reușit performanţa de a fi inculpat pentru înşelăciune în zeci de dosare penale, începând din anii 2000.

Vorbim despre înșelăciuni în care au picat zeci de societăți, așa cum s-au mai întâlnit la Constanța și chiar erau ”la modă” într-o anumită perioadă. Amintim aici și alte nume de astfel de țepari, care foloseau aceeași rețetă: Marcel Liga sau Sergiu Băhăian.

Printre firmele înșelate de Chircu se numără și companii mari, printre care Rompetrol Dawnstream SRL şi Lukoil România SRL. Metoda folosită: carduri false folosite la achiziţionarea de bunuri în valoare de peste 200.000 de euro. Individul a fost condamnat de mai multe ori la pedepse cu închisoarea, una dintre ele fiind de 10 ani şi şase luni de închisoare.

La un moment dat, acesta le-a declarat ancvhetatorilor faptul că nişte persoane necunoscute l-au învățat și l-au ajutat să falsifice carduri, apoi i le-au luat, iar el a primit în schimb 200 de lei. Însă tot el a precizat că nu știe să folosească un card.

Cum era de aşteptat, Chircu nu locuieşte la adresa din Târgu Jiu declarată, fiind în realitate persoană fără adăpost, iar trecutul său infracțional este unul bogat.

Trecând peste alte detalii legate de trecutul său, bărbatul este cercetat la Judecătoria Constanța, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, în contradictoriu cu o societate din București, furnizoare de echipamente destinate saloanelor de înfrumusețare.

Dosarul a fost înregistrat pe data de 10 octombrie 2019, iar până în prezent instanța a amânat pronunțarea de 8 ori pe fondul cauzei. Ultimul termen a avut loc vineri, 26 februarie.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.