Un polițist din Mangalia lucra ca instructor auto în timpul liber. A fost declarat incompatibil, iar acum a pierdut procesul cu ANI

2
10260
Foto: automarket.ro

Patru polițiști rutieriști din județul Constanța au fost declarați incompatibili de Agenția Națională de Integritate (ANI), întrucât, pe lângă statutul de polițist, aceștia desfășurat și activități în cadrul unor societăți.

Printre aceștia se numără și Andrei Marian Badea, polițist în cadrul Poliției Municipiului Mangalia – Biroul Poliție Rutieră. Potrivit ANI, ”în perioada 15 ianuarie 2019 – 01 martie 2020, a deținut și exercitat simultan cu funcția publică cu statut special de agent de poliție rutieră și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei societăţi comerciale, activitățile desfășurate de către acesta în sectorul privat fiind în legătură directă cu atribuțiile exercitate în calitate de funcționar public cu statut special. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”.

Mai exact, în intervalul menționat, Andrei Marian Badea era și polițist la Rutieră, și instructor auto, o postură care poate ridica semne de întrebare în legătură cu corectitudinea desfășurării atribuțiilor de serviciu.

Astfel, polițistul s-a adresat Tribunalului Constanța solicitând anularea raportului de evaluare al ANI privind incompatibilitatea.

Judecătorii au avut, însă, o altă părere. Joi, 4 noiembrie, aceștia au respins acțiunea, pe fond.

Respinge acţiunea formulată de reclamantul Badea Andrei Marian în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate, ca neîntemeiată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, calea de atac urmând a se depune la Curtea de Apel Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei, astăzi, 04.11.2021”, potrivit încheierii de ședință.

De precizat că, așa cum arătam mai sus, pe lângă Andrei Marian Badea, ANI i-a declarat incompatibili pe încă trei polițiști de la Rutieră.

Aceștia sunt: Adrian Buzică, de la Poliția Mangalia, Virgil Stan, de la Poliția Medgidia, respectiv Sorin Ionescu, din cadrul IPJ Constanța.

Cel din urmă a desfășurat această activitate, de instructor auto, în paralel cu funcția de polițist, încă din 2008, fiind cel mai vechi în această privință.

Daniel ALBU

2 COMENTARII

  1. Asa sunt unii si la Centrul de Scafandri al Marinei. Seful scolii de scafandrii are un divecenter in Vama Veche. Doar ca pe astia nu ii mai vede nimeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.