Un proprietar de la mansarda blocului din Năvodari, distrusă de incendiu, acuză administratora că i-a forțat ușa și a intrat prin efracție

0
6098

După ce, ieri, relatam faptul că Asociația de proprietari 14 Sud din Năvodari încearcă să se descotorosească de ce a mai rămas din mansarda blocului, după incendiul din mai a.c., revenim cu noi informații pe aceeași temă. Luni după-amiază, s-a cerut ajutorul polițiștilor, care s-au deplasat și au luat amprente de la fața locului, demersuri urmate de o plângere penală.

O femeie care deține un apartament la mansarda Blocului 14 Sud, afectată de incendiul din luna mai a.c., susține că în locuința sa, care a fost afectată mai puțin, s-a intrat prin efracție și chiar i-au fost furate unele bunuri.

De la acel incendiu, eu m-am mutat cu chirie, la 5 minute distanță de bloc. Am rugat-o atunci pe administratoră să mă sune ori de câte ori are nevoie. Pe grupul nostru, al locatarilor din bloc, am vazut mesaje precum că ușile ne-au fost sparte și că s-a intrat în interior. Am contactat-o pe administratoră și am întrebat-o care e treaba. Ea m-a asigurat că ușile sunt încuiate și că nu e nimic adevărat, că pe grup circulă minciuni. Fiica mea s-a dus, totuși, să verifice. A găsit ușa spartă și se vedea că s-a intrat în interior.

Ulterior, am aflat că administratora intrase cu pompierii, fără să mă anunțe, fără să știe cineva. Nu am înțeles de ce au intrat, pentru că apartamentul meu nu a fost atât de afectat și sunt camere care nu sunt afectate chiar deloc, în care ne ținem lucrurile“, a declarat, pentru FocusPress, locatara în cauză.

Mai departe, aceasta a cerut explicații administratorei, însă reacția ei a fost de neînțeles.

Am întrebat de ce mi-a spart ușa, pentru că, dacă aveau nevoie să intre, puteam veni să deschid. Nu mi-a răspuns, a avut o reacție ciudată, mi-a trimis un simbol din acela precum că râde. Nu am înțeles nici de ce m-a asigurat că totul e ok, că nu e niciun lacăt spart, nicio ușă forțată, iar când am ajuns acolo, toate ușile erau sparte și se intrase în interior. Ca să nu mai spun că ne-au dispărut niște lucruri, printre care și niște telefoane. Am sunat la 112, au venit polițiștii și i-am rugat să ia amprente, după care am fost și am depus plângere penală la Poliție, pe numele administratorei, pentru că a intrat prin efracție, fără să ne anunțe“, ne-a mai declarat reclamanta.

Ce spune administratora blocului

De partea cealaltă, administratora de bloc susține că lucrurile nu stau chiar așa. De fapt, ea ne-a declarat că face toate demersurile pentru protejarea familiilor care au mai rămas în blocul respectiv și care, chiar dacă nu au locuit la mansardă, au fost afectate de acel incendiu.

Ca administrator, eu le reprezint pe toate cele 71 de familii dar, la momentul de față, cele15 de la mansarde nu am cu ce să le ajut, pentru că nu mai locuiesc acolo, nu mai au nimic acolo. În bloc sunt afectate, în acest moment, 56 de familii de fiecare ploaie și de fiecare vânt. Asociația trebuie să răspundă, după spusele tuturor, de tot ce se întâmplă în blocul respectiv. Iar noi asta facem.

Am luat-o pe cale legală, să obținem toate documentele solicitate în certificatul de urbanism, pentru a putea scoate autorizație de desființare și punere în siguranță a imobilului, pentru că se va degrada tot blocul până la subsol, de la ploi, zăpezi etc.

În privința acuzațiilor legate de forțarea ușilor, nu am forțat nicio ușă. Ușa era descuiată, eu doar am apăsat pe clanță și am deschis-o. Am intrat, am văzut unde e tabla, după care am ieșit, apoi au venit pompierii, care au urcat de pe casa scării prin pod, iar colegul lor le-a ținut scara în apartamentul doamnei, ca să poată coborî, pentru că au stat acolo ca să fixeze cu chingi acele table, care erau desprinse și încolăcite. Mai departe, așteptăm să vedem ce vor stabili judecătorii, pentru a putea face demersuri mai departe“, ne-a declarat Andreea Tudor, administratora blocului.

Așa cum am mai precizat și în alte articole, urmările acestui incendiu au fost, pe lângă pagubele însemnate, și dosarele civile și penale aflate în curs de cercetare.

Până la soluționarea acestora, cele 15 familii au fost nevoite să își găsească alte locuințe, provizoriu sau permanent.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.