Un țepar cu vechime continuă să facă victime la Constanța: încasează bani pentru lucrări de construcții, după care dispare

0
6696

Cotidianul Focus Press publica, zilele trecute, un caz în care un afacerist constănțean, Jan Biac, a fost condamnat, în primă instanță, pentru șantajarea unui alt constănțean care l-a denunțat. Numai că partea vătămată din acest dosar (denunțătorul) nu este nici pe departe un om corect, așa cum s-ar crede. De ani buni, circa 15-20 de ani, dacă nu și mai mult, individul pare că trăiește din înșelăciuni. Nu o spunem noi, o spun cei care au avut de-a face cu el, au apelat la serviciile lui, apoi au rămas cu buza umflată. Oamenii păgubiți îl acuză că încaseaza bani pentru diverse lucrări de construcții sau renovări, după care dispare. Împotriva lui există multe plângeri și numai Dumnezeu știe cine îl protejează și cum de nu a ajuns până acum după gratii.

În speță, unul dintre păgubiți, Dacian Constantin Teodorescu ne-a reltat faptul că a căzut victimă unui așa-zis afacerist – patron de firmă de construcții, dar care, potrivit spuselor reclamantului, dar și altor persoane, se ocupă de tras țepe și… cam atât! La o simplă căutare pe Google, numele F.C. Pavaluc apare pe multe pagini online, dar numai legat de țepe și de oameni care îl caută pentru a-și recupera banii. Este cazul și reclamantului nostru, Dacian Teodorescu, care susține că l-a dat în judecată pe Pavaluc de două ori. O dată a câștigat procesul și se află în faza de executare, iar al doilea dosar este în curs de soluționare.

“În urmă cu câțiva ani, 2016 – 2017, am încheiat un contract cu acest individ prin firma lui, pentru niște lucrări la apartament. Am semnat contract, aveam proiect de execuție, totul legal. I-am plătit și un acont de 24.000 de lei. Prima lucrare era pentru acoperiș și partea metalică ușoară, iar a doua lucrare era pntru zidărie și termopane. A venit, a făcut praf totul, apoi a dispărut cu bani cu tot. De atunci mă tot chinui să-mi recuperez banii. L-am dat în judecată la Suceava, pentru că are și pe acolo o firmă. Am câștigat, doar că nu poate fi executat. Nu a fost găit cu nimic pe numele lui, deși are o ditamai vila pe strada Justiției din Constanța, are și utilaje, și mașini. Din câte am înțeles, este fost cadru militar, iar în urmă cu ceva timp a cumpărat mai multe garsoniere din blocurile MApN-ului, pe care le-a vândut de 2-3 ori, a tras țepe peste țepe“, ne-a declarat păgubitul.

Așa cum precizam mai sus, la o simplă căutare pe Google, numele lui Pavaluc apare strict legat de înșelăciuni. Majoritatea celor care au apelat la serviciile lui îl caută pentru a-și recupera banii. Unii au explicat și prin ce au trecut din cauza țepelor primite de la acest așa-zis constructor.

“Pavaluc Florin Constantin este cel mai mare țepar din Constanța!!!!! Aveți mare grijă!!!” ”Feriți-vă cât puteți de mult de acest specimen că este escrocul de Florin Constantin Pavaluc, țeparul din Constanța”;

”Dacă a mai fost cineva înșelat de Pavaluc Florin, vă rog să mă contactați la nr…… să ne unim! Poate facem ceva!” ”Eu aveam bagajul în garsoniera mobilă, tot ce era acolo și el în urma noastră mi-a scos mobila fără sa știm, a dat cu lavabil și a vândut garsoniera a treia oară”; ”Am cumpărat o garsoniera de la el și nu erau condiții de trăit. Igrasie, ploua și mă chinui de 4 ani să îmi recuperez banii de la el”;

”Florin Pavaluc este un escroc, feriți-vă de el! Mi-a tras țeapă cu o lucrare de renovare la apartament. I-am dat bani în avans dupa care a dispărut. Ultima dată reprezenta firma Black Sea Logistic din str. Justitiei, Constanța”.

Acestea sunt doar câteva dintre mesajele postate de constănțenii înșelați. De precizat că, în urmă cu circa 18 ani, Pavaluc a fost cercetat penal de polițiștii anti-fraudă pentru înșelăciune, după ce a emis cinci file cec, în valoare de peste 26 de mii de lei, o sumă destul de mare la acea vreme, în timp ce se afla în interdicție bancară. În acest mod, Pavaluc a înșelat un număr de 54 de agenți economici. Actualmente, pe rolul instanțelor sunt înregistrate mai multe dosare, acțiuni îndreptate împotriva lui Pavaluc.

Daniel ALBU

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.