Un teren de pe Valea Portului, din cartierul Poarta 6, ținta unei firme pentru construirea unui bloc cu opt etaje

0
2287
Foto cu rol ilustrativ

Societatea Merkez Kadife intenționează să construiască un bloc cu opt etaje în cartierul Poarta 6, în zona Bulevardului 1 Mai Vechi, în vecinătatea Văii Portului, într-o zonă în care nu au fost dezvoltate, deocamdată, investiții imobiliare, ci este doar spațiu verde. În acest sens, a depus la instituția abilitată de mediu documentația necesară pentru realizarea obiectivului de investiții, solicitând acordul de mediu.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire locuințe colective 3S+P+8Etaj retras, cu spații comerciale la parter, amenajare teren, împrejmuire și incintă“, amplasat în zona Bulevardului1 Mai (vechi), Careul 2, Lot 10 din municipiul Constanța.

Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM de pe strada Unirii nr. 23 din municipiul Constanța, zilnic, între orele 9.00 şi 13.00. Observaţiile publicului se primesc zilnic, la sediul APM Constanța.

Merkez Kadife SRL a fost înființată în data de 29 martie 2013, având sediul pe Bulevardul I.C. Brătianu nr. 17 din municipiul Constanța. Administrator este Kenan Caliskan, care este și asociat cu 99% din capitalul social, alături de Marin Cosmin Mitran, cu 1%. Cifra de afaceri raportată pentru anul 2022 a fost de 5.863.678 de lei, profitul net de 622.550 de lei, iar datoriile, de 2.076.062 de lei, cu 16 angajați.

În aceeași zonă, și frații Floriștean, Andrei Roman și Alexandru-Cătălin au primit undă verde, din partea consilierilor locali municipali constănțeni, pentru construirea mai multor imobile cu opt etaje. Consilierii locali au votat luni, 30 mai 2020, aprobarea Planului Urbanistic Zonal necesar realizării obiectivului de investiții. Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru reglementarea terenului situat în Bulevardul 1 Mai vechi, lot 10, în temeiul Sentinței civile nr. 174/CA/2016, inițiat de Andrei Roman Floriștean, s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal Constanța. Proiectul a fost adoptat cu 15 voturi pentru, 2 împotrivă și 8 abțineri.

Precizăm că investiția a devenit câmpul de luptă dintre Primărie și proprietari de mai mulți ani, pentru că Municipalitatea susținea că destinația terenurilor este de „spații verzi cu acces nelimitat – parcuri, grădini publice și orășenești și de cartier, scuaruri și fâșii plantate publice“. Dar beneficiarii, frații Floriștean, au solicitat modificarea planului urbanistic general (PUG) într-o destinație exploatabilă economic, cu posibilitatea de a construi.

Deoarece nu au ajuns la un punct de vedere comun, au ajuns în instanță. Iar în luna martie 2018, Primăria Municipiului Constanța a eliberat Certificatul de urbanism cu numărul 661/05.03.2018, în vederea elaborării Planului Urbanistic Zonal – reglementare urbanistică teren intravilan, în baza Sentinței civile nr. 174/CA/2016 , iar apoi, în mai 2019, avizul de oportunitate pentru elaborarea PUZ-ului.

Amplasamentul studiat se află pe Bulevardul 1 Mai Vechi, careu 2, lot 10. Terenul are o  suprafață de 29.434 mp, aproximativ 3 hectare, iar parcela care a generat PUZ-ul este de 1.420 mp. Clădirile vor avea un regim maxim de înălțime de P+8Etaje, cu retrageri succesive ale ultimelor patru niveluri.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.