Undă verde pentru construirea hotelului de patru etaje din zona Cazino Mamaia

0
303

Zona Cazino din stațiunea Mamaia rămâne una de interes pentru ridicarea de noi hoteluri ori terase. La începutul lunii decembrie a anului trecut Primăria Constanța a publicat anunțul de consultare asupra propunerilor preliminare pentru „Plan urbanistic de detaliu, construire imobil cu regim de înălțime P+3E-4R, zona cazino, lot 18, careul 41, stațiunea Mamaia”, investitorii fiind Veniamin Nicolae și a Veniamin Lascăr. Cetățenii au fost invitați să transmită sesizări, însă pe tot parcursul derulării informării și consultării publicului nu s-au depus solicitări, astfel PUD-ul merge în următoarea etapă.

Terenul pe care se propune investiția are o suprafață de 582,00 mp, iar în prezent este neconstruit și este proprietatea lui Veniamin Nicolae și a lui Veniamin Lascăr. Viitoarea unitate de cazare se situează în apropierea Hotelul Condor și a Poliției Stațiunii Mamaia.

Intervenția prevede construirea unui imobil cu un regim de înălțime P+3R -4R, cu funcțiunea de structură de cazare turistică / locuire în regim de cazare turistică. În total, suprafața totală construită la sol propusă este de 407,4 mp, iar suprafața construită desfășurată este de 1629 mp. Se propune realizarea unui acces carosabil pe parcelă care va asigura accesul pe lot și va deservi parcarea propusă amenajată. Circulația va putea fi utilizată și de către mijloacele de intervenție în caz de urgență. În vederea îmbunătățirii imaginii ambientale se vor amenaja spațiile libere destinate circulației pietonale și spațiile verzi. Se va încerca menținerea pe cât posibil a copacilor existenți și integrarea acestora în noile amenajări. La nivelul parcelei, se vor respecta minimul de spații verzi conform legislației în vigoare, dintre care minim 10% vor fi realizate pe teren natural, iar restul se vor asigura pe terase sau fațade.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.